ΥΠΕΞ: Συνταξιοδοτήσεις, διορισμοί…

ΥΠΕΞ: Συνταξιοδοτήσεις, διορισμοί…

Δημοσιεύθηκαν οι συνταξιοδοτήσεις πρέσβεων που συμπλήρωσαν είτε την 35ετία και τα 65 έτη είτε τα 67 έτη.

Έτσι συνταξιοδοτούνται οι Γιώργος Πουκαμισάς, Δημήτρης Λέτσιος, Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Κανέλλος, Διονύσης Σουρβάνος, Πέτρος Μαυροειδής, Βασιλική Δικοπούλου, Αλέξανδρος Ράλλης, Ρόζα Ιερεμία, Λούης-Αλκιβιάδης Αμπατής, Δημήτριος Χατζόπουλος, Φραγκίσκος Βέρρος, η νομική σύμβουλος Σταματίνα Βώδινα, ο ΟΕΥ Αθανάσιος Μακρανδρέου.

Προφανώς και πρέπει η επετηρίδα να… ξαλαφρώνει ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν οι νεότεροι σε βαθμό διπλωμάτες, καθώς κάτι οι παρατάσεις, κάτι η συμπλήρωση 67 ετών είχαν οδηγήσει σε ασφυξία. Όμως πρέπει, όπως σε όλα τα ζητήματα που αφορούν διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, να υπάρχει στοιχειώδης αξιολόγηση. Και εάν υπάρχει ανάγκη, να γίνεται αξιοποίηση των κατάλληλων ανθρώπων, έστω και μετά τη συνταξιοδότησή τους, με τη δημιουργία κατάλληλης δομής που δεν θα επηρεάζει την επετηρίδα. Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι στα 65 τελειώνει η ζωή…


Με απόφαση του ΥΠΕΞ απαλλάσσεται ο Κωνσταντίνος Παλληκαρόπουλος από τα καθήκο­ντα του επίτιμου προξένου της Ελλάδας στην πόλη Μανάμα του Μπαχρέιν και στην ίδια θέση διορίζεται ο Ηλίας Φέρτης, ενώ διορίζονται ο Σπύρος Σκληρός επίτιμος πρόξενος στο άμισθο γενικό προξενείο της Ελλάδας στην πόλη του Παναμά, ο Χόρχε Τζωρτζάτος – Κουτσουμπός επίτιμος υποπρόξενος στο άμισθο γενικό προξενείο της Ελλάδας στην πόλη του Παναμά, ο Jorge Victor Saca Nustas επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην πόλη Σαν Σαλβαδόρ και η Αικατερίνη Δημάδη επίτιμη πρόξενος της Ελλάδας στην πόλη Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ