Βράζει για το Μεταναστευτικό η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Βράζει για το Μεταναστευτικό η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

• Από την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το Μεταναστευτικό

Αναστάτωση προκαλούν στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας οι εξελίξεις σε μια σειρά ζητημάτων, που εγείρουν ζωηρές αμφιβολίες ως προς την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους γαλάζιοι βουλευτές δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για τις διαστάσεις που τείνει να προσλάβει το Μεταναστευτικό, καθώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική ηρεμία. Επτά και πλέον μήνες μετά τις εκλογές δεν έχει καταφέρει ακόμη να σχεδιάσει μια συγκροτημένη πολιτική, κάνει ασκήσεις επί χάρτου, το πρόβλημα διογκώνεται, μαζί και η δυσφορία των κατοίκων των νησιών.

Ταυτόχρονα (οι βουλευτές) δεν κρύβουν τους προβληματισμούς τους για τις παρενέργειες που αναπόφευκτα θα προκληθούν από την αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας όσον αφορά την πρώτη κατοικία, με την ουσιαστική άρση της προστασίας της από την 1η Μαΐου. Οι εξώσεις θα μπουν στην ημερήσια διάταξη, δεκάδες, εκατοντάδες οικογένειες θα βρεθούν σε αδιέξοδο.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές εκτιμούν ότι προοδευτικά Μεταναστευτικό και πρώτη κατοικία θα επιβαρύνουν το κλίμα στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, κάτι που πιθανότατα θα αποτυπωθεί –ως πολιτικό κόστος– στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Οι φόβοι τους κάθε άλλο παρά αβάσιμοι είναι, καθώς σταθερά στις έρευνες των τελευταίων μηνών το 65% – 70% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο με την αποτελεσματικότητα της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση στο Μεταναστευτικό, ενώ σταδιακά ανεβαίνουν και οι αρνητικές γνώμες για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας.

«Μασάζ» στους βουλευτές

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών και προσπαθούν με σειρά κινήσεων (πρωτοβουλιών) να αμβλύνουν το αρνητικό κλίμα και να καθησυχάσουν τις ανησυχίες τους. Στα μέσα της εβδομάδας οι βουλευτές κλήθηκαν σε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ο οποίος τους ενημέρωσε για τους βασικούς άξονες του νέου Ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν περί τους 80 βουλευτές, αρκετοί από τους οποίους αποχώρησαν από τη συνά­ντηση προβληματισμένοι. Σήμερα οι υποψήφιοι (που δεν εξελέγησαν) του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές έχουν κληθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, όπου οι Μ. Χρυσοχοΐδης και Ν. Μηταράκης θα τους ενημερώσουν για θέματα Δημόσιας Ασφάλειας και Μεταναστευτικό.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ