Βραχονησίδες: Νέα τουρκική πρόκληση με περίεργη λίστα!

Βραχονησίδες: Νέα τουρκική πρόκληση με περίεργη λίστα!

Mία ακόμη πρόκληση, ενδεικτική των διπλωματικών μεθοδεύσεων της γειτονικής χώρας, είναι η κίνηση που έγινε προ ημερών από αντίστοιχη τουρκική πρεσβεία σε εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών βορειοευρωπαϊκής χώρας.

Το εν λόγω πρόσωπο ζήτησε πληροφορίες για τις θέσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και έλαβε την απάντηση μέσω μιας μακροσκελούς λίστας με την περίεργη ένδειξη EGAYDAAK.

Η συγκεκριμένη λίστα έχει συνταχθεί από τις τουρκικές υπηρεσίες το 1996, χρονιά που επίσημα η Τουρκία, στο πλαίσιο αναθεωρητισμού στο Αιγαίο, έθεσε για πρώτη φορά επίσημα ζήτημα «γκρίζων ζωνών», προκαλώντας το γνωστό επεισόδιο στις βραχονησίδες Ίμια ανατολικά της Καλύμνου.

Το συγκεκριμένο αρκτικόλεξο EGAYDAAK αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της εκπαίδευσης των τούρκων αξιωματικών. Διανεμήθηκε δε και πριν από δύο χρόνια από την κεντρική υπηρεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στα υπουργεία εξωτερικών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και όχι μόνο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει κατ’ επανάληψη μπερδέψει σκόπιμα τις συνθήκες, τις οποίες ερμηνεύει κατά το δοκούν.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ