Παραπαίει ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας!

Παραπαίει ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας!

Σημάδια αποδιάρθρωσης παρουσιάζει ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις εκλογές και την ανάληψη της εξουσίας δεκάδες στελέχη «μεταπήδησαν» σε κυβερνητικές θέσεις, θέσεις γραμματέων, συμβούλων ή τοποθετήθηκαν στις διοικήσεις Οργανισμών, με αποτέλεσμα τα κομματικά όργανα να ξεμείνουν από στελέχη, ενώ στα κεντρικά γραφεία ελάχιστοι είναι εκείνοι που δίνουν καθημερινά το «παρών».

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανησυχεί έντονα τα κορυφαία στελέχη αλλά και τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη, δεδομένου ότι μια διαλυμένη παράταξη δεν μπορεί να στηρίξει ενεργά την κυβερνητική πολιτική, όπως είναι απαραίτητο, όσο και αναγκαίο, ειδικά σε θέματα όπου η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με οξύτατες αντιδράσεις, όπως, π.χ., στο Μεταναστευτικό.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία επισήμανε την ανάγκη το κόμμα να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης στις «δύσκολες στιγμές» που –όπως ανέφερε– θα έρθουν. Και να λειτουργήσει ως το «αμορτισέρ» προκειμένου να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς που θα προκαλέσει η κυβερνητική πολιτική σε ορισμένους τομείς.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με σκοπό την ανασύνταξη του κομματικού μηχανισμού, με ενεργοποίηση στελεχών που μέχρι τώρα δεν μετείχαν στις κομματικές διαδικασίες. Στο επιτελείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα θητεία του Γ. Στεργίου στη θέση του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής. Θέμα αντικατάστασης δεν υφίσταται, αλλά εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν δίπλα του στελέχη με μεγαλύτερη πείρα στα κομματικά και τα πολιτικά πράγματα.

Με αντικείμενο την ανασύνταξη του κομματικού μηχανισμού πρόκειται το επόμενο διάστημα να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή, ενώ την άνοιξη (δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί ακριβείς ημερομηνίες) είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των επικεφαλής των κομματικών οργανώσεων.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ