Σκοπιανό: Κατάπιε τη γλώσσα της η κυβέρνηση;

Σκοπιανό: Κατάπιε τη γλώσσα της η κυβέρνηση;

Είμαστε από τις λίγες στήλες στον ελληνικό Τύπο, που χωρίς προκαταλήψεις και φανατισμούς επισημαίνουμε κάθε φορά τις παρασπονδίες της σκοπιανής πλευράς, που σκοπό έχουν να αλλοιώσουν ακόμη και τα λιγοστά θετικά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε αυτή η συμφωνία να διολισθήσει σε μια μορφή διπλής ονομασίας.

Και η νυν κυβέρνηση ακολούθησε την τακτική της σιωπής, ελπίζοντας ότι έτσι το ονοματολογικό και η δική της κωλοτούμπα θα ξεχασθούν. Και επισημαίναμε κάθε φορά ότι αυτή η τακτική απλώς θα ενθαρρύνει τη βορειομακεδονική πλευρά να προχωράει σε όλο και περισσότερες παραβιάσεις της Συμφωνίας.

Τώρα που έρχονται τα πρώτα μηνύματα για το πώς θα πολιτεύονται τα στελέχη του VMRO, εφόσον στις εκλογές ηττηθεί (κάτι που είναι το πιθανότερο) ο κ. Ζάεφ, η κυβέρνηση με το τσιγκέλι αναγκάσθηκε να πει ότι έκανε διάβημα! Προφανώς πιστεύει ότι αν «πνίξει» το θέμα από την επικαιρότητα τότε θα είναι λιγότερες οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τη δική της αδράνεια και αδυναμία έναντι της βορειομακεδονικής πλευράς.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ