Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα πληρώνονται με βάση τον αριθμό των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που έβγαλαν

Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα πληρώνονται με βάση τον αριθμό των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που έβγαλαν

-Είναι απλήρωτοι από το 2019

Σε αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας των κλιμακίων επίσπευσης για την έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης του ΕΦΚΑ προχώρησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με απόφαση του Γ. Βρούτση, ύστερα από σχετική εισή­γηση της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα.

Η απόφαση αυτή προβλέπει ότι τα κλιμάκια, που λειτουργούν ουσιαστικά από το 2018, αλλάζουν τόσο ως προς τον τρόπο υπολογισμού της απόδοσης, όσο και ως προς τον τρόπο πληρωμής των υ­παλλήλων του ΕΦΚΑ που συμμετέχουν σ’ αυτά.

Ο νέος τρόπος λειτουργίας των κλιμακίων στηρίζεται πλέον σε μία πιο ορθολογική και εξατομικευμένη απόδοση για κάθε υπάλληλο, ώστε η απο­ζημίωση για την υπερωριακή του απασχόληση να μην εξαρ­τάται, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, από τη συνολική απόδοση του κλιμακίου στο οποίο συμμετείχε. Κι αυτό διότι, όπως μας μεταφέρθηκε από τη μεριά των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, παρατηρείτο το φαινόμενο, ο υπάλληλος να βγάζει τον απαιτούμενο αριθμό συνταξιοδοτικών αποφάσεων ώστε να πληρωθεί γι’ αυτή την υπερωριακή απασχόληση, αλλά τελικά αυτό να μη συμβαίνει, διότι δεν είχε επιτευχθεί και ο συνολικός στόχος που είχε τεθεί στο κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχε.

Αποτέλεσμα αυτού, να μην πληρώνεται κανείς υπάλληλος του κλιμακίου. Οπότε όλο αυτό λειτουργούσε ως αντικίνητρο στο να δουλέψει κάποιος υπάλληλος υπερωριακά και μ’ αυξημένη απόδοση, αφού δεν μπορούσε να γνωρίζει αν τελικά θα πληρωθεί για την υπερεργασία που πρόσφερε, κάποιες φορές και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθεί ότι παρόλο που τα κλιμάκια αυτά συνέβαλαν σημαντικά στο να βγει ένας αυξημένος αριθμός συνταξιοδοτικών αποφάσεων για την περίοδο 2018 – 2019, οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που συμμετείχαν σ’ αυτά εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για την υπερωριακή εργασία που παρείχαν για το 2019, επειδή η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε «ξεχάσει» να προβεί στην έκδοση της υπουρ­γικής απόφασης που απαιτούνταν για την πλη­ρωμή τους.

Τελικά, η εμπλοκή με την πληρωμή τους φαίνεται να ξεπεράστηκε, αφού ύστερα από ενέργειες της σημερινής διοίκησης του ΕΦΚΑ υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες η σχετική υπουρ­γική απόφαση από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ