Το ΣτΕ περιορίζει την εξουσία της Εκκλησίας! – Η θρησκευτική συνείδηση είναι ο μεγάλος εχθρός…

Το ΣτΕ περιορίζει την εξουσία της Εκκλησίας! – Η θρησκευτική συνείδηση είναι ο μεγάλος εχθρός…

– Με την υπογραφή της προέδρου του ΣτΕ κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, επόμενης Προέδρου της Δημοκρατίας

Μια απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη Τετάρτη, μας προβλημάτισε. Δύο οι λόγοι. Ο ένας είναι το ότι προήδρευε η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία στις 13 Μαρτίου αναλαμβάνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαδεχόμενη τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Και ο δεύτερος το ότι η απόφαση στρέφεται κατά της Εκκλησίας σε ένα κορυφαίο θέμα για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, τη θρησκευτική συνείδηση, που αποτελεί κορυφαίο στοιχείο της ταυτότητάς του. Και ήταν το λάβαρο του 1821…

Η υπόθεση είχε… «κατηγορούμενο» την Εκκλησία, η οποία είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά του Προεδρικού Διατάγματος που είχε εκδοθεί το 2018, επί υπουργού Παιδείας Κων. Γαβρόγλου (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), και αφαιρούσε από την αποστολή του υπουργείου Παιδείας «την ανάπτυξη θρησκευτικής συνείδησης».

Εκτός της Εκκλησίας είχαν προσφύγει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, εκκλησιαστικοί παράγοντες και γονείς παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό και στο Λύκειο.
Η Ολομέλεια έκρινε ότι ορθώς έγινε η αφαίρεση της «ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης». Ο νομοθέτης, δηλαδή, μπορεί να αλλάζει τα πάντα, να περιορίζει την εξουσία της Εκκλησίας. Το αναφέρει ρητά η απόφαση που υπογράφει η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας: «Η εξουσία της Εκκλησίας ασκείται εντός των πλαισίων των γενικών κανόνων που θεσπίζει ελεύθερα ο νομοθέτης»!

Ένας απλός πολίτης, δηλαδή, είναι η Εκκλησία, κύριοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας…

Η θρησκευτική συνείδηση είναι ο μεγάλος εχθρός. Δεν είναι τυχαίο το ότι με το που ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ έτρεξε να πανηγυρίσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας την απόφαση θετική.

Πρέπει η θρησκευτική συνείδηση να τεθεί «υπό απαγόρευση»…

Μόνο που σε τούτη τη ζωή ΟΛΟΙ και ΟΛΑ κρίνονται…

Για το αποτύπωμα που αφήνει ο καθένας πίσω του…

Για το πόσο βοήθησε τούτη τη χώρα, που μας ζει…

Αυτό είναι το μεγάλο χρέος και της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που από τις 13 Μαρτίου θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και το πρώτο δείγμα θα είναι η ορκωμοσία της…


Σχολιάστε εδώ