Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

Συγγραφέας
ΜΑΡΙΑ ΛΟΪΖΙΔΟΥ
Εικονογράφος 
Αγγελική Πιλάτη


O βασιλιάς Εκφόβιος έχει έναν και μοναδικό στόχο. Να συνθλίψει όλα τα βασίλεια της περιοχής. Μια μυστηριώδης, μοβ φιγούρα τού προτείνει ένα υποχθόνιο, πρωτάκουστο σχέδιο. Ένας φοβερός πόλεμος των λέξεων ξεκινά και τα βασίλεια πέφτουν το ένα μετά το άλλο, σαν τραπουλόχαρτα. Όλα εκτός από ένα: το βασίλειο του Συνετού. Με ποιο τρόπο ο Συνετός καταφέρνει να νικήσει τη λυσσαλέα δύναμη των αρνητικών λέξεων;
Μπορούν οι λέξεις να νικήσουν τις λέξεις;

Μια πρωτότυπη ιστορία για τη δύναμη που κρύβουν οι λέξεις και την ικανότητά τους άλλοτε να επιφέρουν την καταστροφή κι άλλοτε να δημιουργούν θαύματα.

Απόσπασμα βιβλίου

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΜΑΡΙΑ ΛΟΪΖΙΔΟΥ γεννήθηκε ένα καλοκαίρι, σ’ ένα χωριό της Κύπρου, τον Κόρνο. Μεγάλωσε σε μια μεγάλη οικογένεια, όπου ανάμεσα σε γέλια, παιχνίδια και φασαρία λέγονταν και πολλά παραμύθια. Για να φάει, ερχόταν ένα παραμύθι, καθόταν στα γόνατα της μαμάς της, και της μιλούσε. Για να κοιμηθεί, περίμενε να έρθει το παραμύθι του μπαμπά. Όταν μεγάλωσε, τα παραμύθια συνέχισαν να είναι μαζί της. Σήμερα είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, κι έπειτα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Λονδίνο. Εργάζεται ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία της Κύπρου. Το 2015 κέρδισε διάκριση στον Διαγωνισμό Ανέκδοτου Παιδικού Παραμυθιού του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ενώ ετοιμάζονται κι άλλα.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Σειρά: Βατόμουρο
Ηλικία: 7-8
Κατηγορία: Ανθρώπινες σχέσεις, Κοινωνικό
ISBN: 978-618-01-3228-1
ISBN e-book: 978-618-01-3229-8


Σχολιάστε εδώ