Κοντά στους αποστράτους ο βουλευτής της ΝΔ Στ. Γκίκας

Ζητήματα που αφορούν τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων, με έμφαση στο νέο Ασφαλιστικό, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Στ. Γκίκας και ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, αντιναύαρχος ε.α. Θ. Γερούκης.

Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ένωσης για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, με την οποία ζητάει την επανεξέταση των ρυθμίσεων που αφορούν μεγάλο αριθμό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εστίασε στο μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης για όσους έχουν ξεπεράσει τα 40 έτη ασφάλισης (από το 2% στο 0,5%), ενώ πρότεινε στον κ. Βρούτση, αντί της προβλεπόμενης αναστολής στην καταβολή της σύνταξης έως τη συμπλήρωση του 62ου έτους για όσους συνταξιούχους των ΕΔ και των ΣΑ απασχολούνται στους φορείς της γενικής κυβέρνησης και της μετέπειτα μείωσης κατά 30%, την εξομοίωση με τον ιδιωτικό τομέα, όπου δεν προβλέπεται ηλικιακό όριο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ert.gr


Σχολιάστε εδώ