Νικήτας Κακλαμάνης: Λιμνάζει η τεράστια ακίνητη περιουσία του πρώην ΠΙΚΠΑ

Νικήτας Κακλαμάνης: Λιμνάζει η τεράστια ακίνητη περιουσία του πρώην ΠΙΚΠΑ

Στο θέμα της διαχείρισης και αξιοποίησης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του πρώην ΠΙΚΠΑ, που «λιμνάζει» από το 2017, επανήλθε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Κακλαμάνης, επί υπουργίας του οποίου οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας είχαν προχωρήσει στην απογραφή (της περιουσίας).

Στην ερώτησή του, που απευθύνεται προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτση, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το θέμα θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί ταχύτερα και συνολικά μέσω της σύστασης ενός ευέλικτου φορέα ιδιωτικού δικαίου με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, που θα αναλάμβανε την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση της περιουσίας. Προσθέτει δε ότι κάτι τέτοιο θα απέφερε σημαντικά έσοδα στα κρατικά ταμεία, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν στους τομείς της υγείας αλλά και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην ερώτησή του ο κ. Κακλαμάνης ζητά ακόμη από τον κ. Βρούτση να ενημερώσει το Κοινοβούλιο αν η κυβέρνηση έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αποδοτικότερη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου. Ρωτά επίσης ποια από τα ακίνητα έχουν αξιοποιηθεί και αποφέρουν έσοδα στο Δημόσιο καθώς και πόσα είναι συνολικά τα έσοδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ