Εξομολόγηση Καρτερού: Η ώρα της απογοήτευσης και της καμπάνας…

Εξομολόγηση Καρτερού: Η ώρα της απογοήτευσης και της καμπάνας…

…για την κατάληξη της Αριστεράς όπως την ονειρευόταν ο Θανάσης Καρτερός, ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς συντάκτες, ο οποίος σε άρθρο του μιλάει ευθέως για τραγωδία. Γράφει πολύ χαρακτηριστικά από πού ξεκί­νησε το όνειρο και πού κατάντησε:

«Ευλογήσαμε τα γένια μας για δημοκρατίες, πλουραλισμούς, συντροφικότητες και αλληλεγγύες σε απάντηση της εχθρικής βιολογικής συκοφαντίας και στο τέλος πληρώσαμε ακριβά τις μισές μας αλήθειες. Και εμείς και η Αριστερά και οι έντιμοι άνθρωποι που τους πήρε το θολό ποτάμι της εξυπηρέτησης αντίπαλων κέντρων. Τραγωδία! Η αλήθεια με κεφαλαία.

Γιατί η αλήθεια είναι πάντοτε επαναστατική. Και προβλήματα έχουμε, και προβληματισμούς, και θα συγκρουστούμε με τους δικούς μας κανόνες, και στις φιλοδοξίες που δεν είναι μωρές λέμε ναι. Και τη σκληρή προσωπική κριτική απέξω και από μέσα δεν την καταγγέλλουμε. Τη θέλουμε, και ας είναι και άδικη. Και οι ανθρώπινες αδυναμίες δεν μας λείπουν. Μας χωρίζουν διάφορα. Ευτυχώς για μας, μας ενώνουν όμως περισσότερα. Δυστυχώς για τους ‘‘άλλους’’. Τελεία και παύλα ας μην περιμένουν. Σύντροφε, κουράγιο».

Προφανέστατα, ένας από τους κύριους παραλήπτες είναι ο πρώτος τη τάξει, ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι επικεφαλής των «53», που θέλουν εξουσία…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: katiousa.gr


Σχολιάστε εδώ