Των οικιών… αυτών εμπιπραμένων, αυτοί «πανηγυρίζουν»!

Των οικιών… αυτών εμπιπραμένων, αυτοί «πανηγυρίζουν»!

-Το αυτοδιοικούμενο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αφήσει την κυβέρνηση να παίζει «μπάλα» μόνη της

Στο προηγούμενο φύλλο αναφερθήκαμε στον –κατά την άποψή μας–παρατηρούμενο εφησυχασμό φορέων και φυσικών προσώπων που διαφεντεύουν τα αθλητικά μας πράγματα.

Χαρακτηριστικά σημειώναμε ότι ενδεχομένως θεωρούν ότι πρέπει να αφήσουν την κυβέρνηση να βγάλει μόνη της τα κάστανα από τη φωτιά.

Ή (θα προσθέταμε σήμερα) ακόμη και να… «σπάσει τα μούτρα της»!

***
Αλλά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, τι διαπιστώνεται;
Από τη μία πλευρά έχουμε (συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος) την κυβερνητική παρέμβαση, που ομολογουμένως εκδηλώνεται με συνέχεια και με συνέπεια.

Έτσι, την εβδομάδα που πέρασε, είχαμε στη Ζυρίχη τη συνάντηση Γεραπετρίτη με τον αντιπρόεδρο της FIFA καθώς και σχετική επίσημη ανακοίνωση της τελευταίας, κατά το περιεχόμενο της οποίας «…με προτροπή των ελληνικών αρχών επιβεβαιώνεται ότι η FIFA θα συνεργασθεί με την UEFA και την ΕΠΟ προκειμένου να δοθούν λύσεις στα επαναλαμβανόμενα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Αλλά και με την πρόσθετη πληροφόρηση ότι «η FIFA και οι ελληνικές αρχές συζητούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» (έστω και απουσία του προέδρου της πρώτης, πλην αυτή δεν είναι, δα, και… μονοπρόσωπη).

Στα καθ’ ημάς, όμως, δεν συζητούν…

***
Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, δεν μπορούν να κατηγορηθούν για έλλειψη… κινητικότητας, έστω και αν αυτή αφορά τον σχολιασμό του «περίφημου» σκεπτικού της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Με τον Ολυμπιακό, ακριβέστερα μέσω ΜΜΕ που εκφράζουν τις θέσεις του, να χαρακτηρίζει ως «κόλαφο» το σκεπτικό του πορίσματος της ΕΕΑ, από το οποίο και αποδεικνύεται με στοιχεία η τριγωνική σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθης – οικογένειας Σαββίδη.

Αλλά και με τον ΠΑΟΚ να αναφέρεται σε «γονατογράφημα», άνευ ουσίας και νομικής βάσης, από το οποίο δεν προκύπτει υπόνοια, ένδειξη ή απόδειξη πολυιδιοκτησίας.

Την άκρη, ωστόσο, θα τη βρει ο αθλητικός δικαστής, στον οποίο και πέφτει το βάρος ενός πλήρως αιτιολογημένου σκεπτικού της (όποιας) απόφασης θα δημοσιεύσει, χωρίς ασφαλώς ίχνος «γονατογραφήματος…».

***
Συμπερασματικά, διαπιστώνεται ότι η μεν κυβέρνηση «τρέχει» το ζήτημα της παρέμβασής της –με την υπογραφή και σχετικού μνημονίου σε περίπου 10 ημέρες–, ο δε φυσικός χώρος του ποδοσφαίρου είτε αυτοπεριορίζεται (όπως ήδη γράψαμε) σε ρόλο παρακολουθητή των πραγμάτων είτε… πανηγυρίζει για το σκεπτικό ακριβώς του… ίδιου πορίσματος!

Το οποίο μάλιστα, για όποιον δεν το κατάλαβε, είναι… διπλής ανάγνωσης!

***
Με τούτα, λοιπόν, και μ’ εκείνα, επί του παρό­ντος η μπάλα έχει χαθεί από τον φυσικό της χώρο.

Και η απορία –για τους λόγους εκείνους που το αυτοδιοικούμενο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αφήσει την κυβέρνηση να παίζει «μπάλα» μόνη της– παραμένει…

Απορία που μάλιστα προσλαμβάνει (ακόμη περισσότερο) ανησυχητικές διαστάσεις, εν όψει της επικείμενης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης των δύο πρώτων της βαθμολογίας, που μακάρι να έχουν συνειδητοποιήσει ότι ίσως και να εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον και την ευρωπαϊκή προοπτική αμφότερων.
Και του ελληνικού ποδοσφαίρου, βέβαια, αλλά… μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!

Σ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ