Ποιοι φοβούνται τις κασέτες του Βαρουφάκη

Ποιοι φοβούνται τις κασέτες του Βαρουφάκη

Κυβέρνηση και κόμματα μπλοκάρουν τις αποκαλύψεις του

-Και θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό
-Νόμιμη η καταγραφή των συζητήσεων, λέει ο Άρειος Πάγος

Πέπλο σιωπής στα πεπραγμένα των Ευρωπαίων την περίοδο της οικονομικής κρίσης, και ειδικότερα το α’ εξάμηνο του 2015, επιχειρούν να ρίξουν κυβέρνηση και κόμματα, κρατώντας στο σκοτάδι γεγονότα και αποφάσεις που επέβαλαν σκληρά δεσμά στον ελληνικό λαό και προδιέγραψαν για δεκαετίες το μέλλον της χώρας.

Και αυτό κόντρα στην επιθυμία εκατομμυρίων Ελλήνων, που θέλουν και απαιτούν να πέσει άπλετο φως σε εκείνη τη «μαύρη περίοδο» και να βγει στο φως όλη η αλήθεια.

Κυβέρνηση και κόμματα ύψωσαν τείχος προκειμένου να μη δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των συζητήσεων στο Eurogroup για την Ελλάδα, όπως τις έχει καταγράψει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Τι φοβούνται οι κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί; Ποιους θέλουν να προστατεύσουν; Τι θέλουν να μείνει κρυφό από τον ελληνικό λαό; Ποιοι θα εκτεθούν αν τα στοιχεία βγουν στο φως; Ποιοι θα βρεθούν απολογούμενοι; Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις.

Και ο μεν Αλ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να μην επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο, δεδομένου ότι αφορά περίοδο της πρωθυπουργίας του. Ο κ. Μητσοτάκης γιατί διαφωνεί; Τι έχει να φοβηθεί; Είναι μόνο το ότι δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους Ευρωπαίους; Ή πρόκειται για κάτι πιο σημαντικό και πιο σοβαρό; Να μην αποκαλυφθούν ενδεχομένως τυχόν συμφωνίες που είχε κάνει πίσω από κλειστές πόρτες η τότε ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είτε με τον κ. Τσίπρα είτε με τους Ευρωπαίους; Αλλά και η Φ. Γεννηματά τι φοβάται και θέλει να μείνει στο συρτάρι το στικάκι του κ. Βαρουφάκη; Λογικά, θα έπρεπε να επιδιώξει το αντίθετο, με το σκεπτικό ότι τα στοιχεία που θα έρθουν στο φως θα αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, η φθορά των οποίων θα ήταν προς όφελος του Κινήματος Αλλαγής.

Με έωλες δικαιολογίες και «αφελή επιχειρηματολογία», ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας αρνήθηκε να παραλάβει το στικάκι στο οποίο ο κ. Βαρουφάκης έχει αποθηκεύσει όλα όσα ειπώθηκαν στις συνεδριάσεις του Eurogroup κατά το α’ εξάμηνο του 2015. Με την προοπτική το περιεχόμενό του να βγει προς τα έξω με μια απόλυτα θεσμική διαδικασία. Να ενημερωθεί η Βουλή και στη συνέχεια ο ελληνικός λαός.

Πριν πει το «όχι», ο κ. Τασούλας είχε έρθει σε επικοινωνία τόσο με το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και με τα επιτελεία των κομμάτων. «Όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει, πρέπει αυτή την πρωτοβουλία να την υλοποιεί με δική του ευθύνη», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου ούτε τη Βουλή ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κίνημα Αλλαγής, που κάλεσε τον πρώην υπουργό να δημοσιοποιήσει ο ίδιος το περιεχόμενο των συζητήσεων στο Eurogroup και «να μην προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο».

Αντιδρώντας στη στάση αυτή κυβέρνησης και κομμάτων, το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι η άρνηση του προέδρου της Βουλής να παραλάβει το στικάκι και να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενό του «απλά επιβεβαιώνει ότι το τείχος αδιαφάνειας των Eurogroup βόλευε και βολεύει πολλούς, ενώ η αλήθεια και η διαφάνεια τρομάζουν». Και επικαλούμενο τη σχετική γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, τόνισε: «Οι ηχογραφήσεις μη ιδιωτικών στιγμών κατά τη διάρκεια της άσκησης καθηκόντων δημόσιου λειτουργού είναι όχι απλά νόμιμες αλλά και ηθικά επιβεβλημένες».

Τέλος, ανέφερε ότι αποτελεί πάγια θέση του ΜέΡΑ25 ότι οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα της άμεσης πρόσβασης στις τοποθετήσεις, στους διαλόγους και στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον τους.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ