Κίνητρο Χ

Κίνητρο Χ


Συγγραφέας
Stefan Ahnhem
Μεταφραστής
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΛΙΑΣΑ


H αστυνομία του Χέλσινμποργκ πρέπει να διαλευκάνει αδιανόητες υποθέσεις.
Ένα κύμα φαινομενικά ασύνδετων ανθρωποκτονιών σαρώνει την ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη. Οι φόνοι δεν έχουν κανένα μοτίβο, καμία ακολουθία ή αιτία. Ο δράστης είναι απροσπέλαστος στη σκιαγράφηση ψυχολογικού προφίλ, δεν εντοπίζεται από τη Σήμανση και είναι εντελώς άτρωτος στις σύγχρονες αστυνομικές μεθόδους.
Τα πτώματα αυξάνονται.
Υπάρχουν ρατσιστικά στοιχεία στους φόνους; Διαπράττονται από έναν ή μήπως από περισσότερους δολοφόνους που δρουν παράλληλα; Ο Φάμπιαν Ρισκ πρέπει να αναλάβει δράση, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από τους φόνους και τα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας του.
Καθώς η εξιχνίαση των εγκλημάτων γίνεται όλο και πιο επιτακτική, η συνοχή τής κάποτε δεμένης αστυνομικής ομάδας απειλείται σοβαρά. Ο Φάμπιαν Ρισκ είναι ο μόνος που μπορεί να τους κρατήσει ενωμένους στην αποστολή τους…

ΠΩΣ ΠΙΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ;

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Είπαν για το βιβλίο 

Ατμοσφαιρικό και πολυεπίπεδο, με σπουδαίους αστυνομικούς χαρακτήρες και πραγματικά αποκρουστικούς δράστες.
-Sunday Times- (star pick)

Δραματική κλιμάκωση με περίτεχνη πλοκή… Ο Ahnhem είναι ο κυρίαρχος της ατμόσφαιρας, του ρυθμού και του μυστηρίου.
-Crime Review-


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Stefan Ahnhem μεγάλωσε στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας και σήμερα ζει στη Στοκχόλμη. Για πολλά χρόνια ήταν σεναριογράφος και έχει δουλέψει σε προσαρμογές του Χένινγκ Μάνκελ στη σειρά Κουρτ Βαλάντερ. Είναι επίσης μέλος στο συμβούλιο των Σουηδών Συγγραφέων. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Χωρίς Πρόσωπο, κέρδισε το Βραβείο Crimetime στην κατηγορία Μυθιστόρημα της Χρονιάς στη Σουη­δία το 2014 και έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα σε οκτώ γλώσσες. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν ακόμα τα μυθιστορήματα Ένατος Τάφος και Μείον 18ο.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ξενόγλωσσος Τίτλος: Motive X: #4 Fabian Risk
Κατηγορία: Αστυνομικά Βιβλία, CRIME FICTION
ISBN: 978-960-605-967-4

Σχολιάστε εδώ