Καίγεται η κυβέρνηση για να να περάσουν… αναίμακτα τα ντέρμπι της Τούμπας

Καίγεται η κυβέρνηση για να να περάσουν… αναίμακτα τα ντέρμπι της Τούμπας

Μια τρύπα στο νερό. Αυτή είναι η φράση που δείχνει να συνοδεύει τις επαφές τις ελληνικής κυβέρνησης με τις UEFA / FIFA σχετικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καταρχάς, η τροπολογία που ψηφίστηκε για την πολυιδιοκτησία φαίνεται πως κινδυνεύει να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Πάντως, τουλάχιστον για φέτος, δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να εφαρμοστεί, αφού οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές δεν εγκρίνουν την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου μεσούσης της σεζόν. Κάτι που είχε επισημανθεί από πολλούς.

Έτσι, η υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης θα δικαστεί με το υπάρχον πειθαρχικό δίκαιο και θα τραβήξει λογικά πάρα πολύ, μπορεί και να καλοκαιριάσουμε.

Με δεδομένο επίσης ότι δεν προχωρά ο διορισμός διοικούσας επιτροπής αντί της εκλεγμένης διοίκησης της ΕΠΟ, όλο το βάρος δείχνει να έχει πέσει στο να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 20 του Φλεβάρη για τα μνημόνια ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τις UEFA / FIFA.

Και αυτό διότι μέσα στο νοσηρό κλίμα που υπάρχει όλοι οι εμπλεκόμενοι θέλουν, μέσω των απειλών, να εξασφαλίσουν την ήρεμη διεξαγωγή αρχικά του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στις 23 του μήνα στην Τού­μπα και στη συνέχεια των δύο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στα πλέι οφ.

Ο στόχος των UEFA και FIFA είναι να περάσει… αναίμακτα το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλά και τα πλέι οφ, δηλαδή να ολοκληρωθεί η σεζόν και να έρθει η στιγμή της αποχώρησής τους από το ελληνικό έδαφος.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ούτε θέλει να σκέφτεται πού μπορεί να οδηγήσει το σκηνικό έντασης στα ματς των δύο ομάδων. Άλλωστε ο καθημερινός χαρτοπόλεμος δεν προδιαθέτει για ευοίωνες σκέψεις.

Γι’ αυτό, λοιπόν, και η ελληνική πλευρά επιθυμεί να έχει υπάρξει συμφωνία για το ποδοσφαιρικό μνημόνιο. Προκειμένου, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή, όποιος δεν ακολουθήσει τα συμφωνηθέντα να τεθεί αυτομάτως εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στην ουσία, δηλαδή, μιλάμε για τελεσίγραφο σε Σαββίδη – Μαρινάκη, του τύπου «ή καθίστε επιτέλους φρόνιμα και σταματήστε να σκοτώνεστε ή διαφορετικά θα έχετε την τύχη των αγγλικών ομάδων το 1985». Με την ελπίδα ότι οι απειλές θα πιάσουν τόπο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ