Έκοψε τον «φόρο των αμαρτιών» για  να καλύψει την… αμαρτία στον Αμαζόνιο!

Έκοψε τον «φόρο των αμαρτιών» για να καλύψει την… αμαρτία στον Αμαζόνιο!

Το ακούσαμε κι αυτό.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρου απέρριψε τον «φόρο αμαρτιών», όπως χαρακτηρίσθηκε, σε προϊόντα όπως είναι οι μπύρες, τα τσιγάρα και τα τρόφιμα με ζάχαρη, όπως διατύπωσε με μεγάλη περηφάνια ο υπουργός του των Οικονομικών Πάουλο Γκουέντες στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ότι σκέφτονται να επιβάλουν.

Θορυβημένος από τις αντιδράσεις του κόσμου στη Βραζιλία, σε συνέντευξη που έδωσε κατά την άφιξή του στο Νέο Δελχί, όπου βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη, έσπευσε να δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει καμία φορολογική επιβάρυνση στην μπύρα και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορούμε να αυξήσουμε το φορολογικό βάρος στη Βραζιλία. Όλοι καταναλώνουμε ζάχαρη καθημερινά, δεν μπορούμε να το αυξήσουμε».

Η ιδέα του «φόρου αμαρτιών» μιμείται ένα μέτρο που πήρε πρόσφατα η Βρετανία και εφαρμόζεται από τον περασμένο Απρίλιο σε προϊόντα με υψηλά ποσοστά αλατιού, ζάχαρης και λιπαρών, με στόχο όμως την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Φυσικά, δεν πιστεύει κανένας ότι ο υπουργός τα είπε αυτά από μόνος του…

Αντιδράσεις ήθελαν να τεστάρουν…

Μετά την καταστροφή των δασών του Αμαζονίου και την παγκόσμια κατακραυγή, είπε να ασχοληθεί με τα «ανθρώπινα πάθη», αν μπορεί να θεωρηθεί «πάθος» το να πίνεις μια μπύρα ή να βάζεις ζάχαρη στον καφέ σου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ