Απόφαση βόμβα της UEFA: Διετής αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι

Απόφαση βόμβα της UEFA: Διετής αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι

Aπόφαση – βόμβα για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τιμωρήθηκε με δυο χρόνια αποκλεισμό από το Champions League και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του FFP.

Σύμφωνα με την Dailymail, με δήλωση της UEFA, η UEFA λαμβάνει υπό σημείωση την απόφαση του ανεξάρτητου Δικαστηρίου Επιμελητηρίων του Φορέα Χρηματοοικονομικού Ελέγχου του Συνδέσμου (CFCB) που εκδόθηκε σήμερα και στην οποία περιλήφθηκε η ακόλουθη σύνοψη του περιεχομένου και του αποτελέσματος που θα ανακοινωθούν όπως απαιτείται από τους Κανονισμούς που διέπουν το CFCB:

«Μετά από ακρόαση που διεξήχθη στις 22 Ιανουαρίου 2020, το Αρμοδιωτικό Επιμελητήριο του Φορέα Ελέγχου του Ομίλου UEFA (CFCB), υπό την προεδρία του José da Cunha Rodrigues, ενημέρωσε σήμερα το Manchester City Football Club σχετικά με την τελική απόφαση επί της υπόθεσης, Επικεφαλής ερευνητής.

εξέτασε όλα τα στοιχεία, διαπίστωσε ότι το Manchester City Football Club διέπραξε σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών UEFA Club Licensing και Financial Fair Play υπερκεράνοντας τα έσοδα χορηγίας του στους λογαριασμούς του και στις πληροφορίες ισοτιμίας που υποβλήθηκαν στην UEFA μεταξύ 2012 και 2016.

«Το Επιμελητήριο διαπίστωσε επίσης ότι, κατά παράβαση των κανονισμών, ο Όμιλος δεν συνεργάστηκε στην έρευνα της υπόθεσης αυτής από την CFCB.

«Το Αρμοδιωτικό Επιμελητήριο έχει επιβάλει πειθαρχικά μέτρα στο ποδοσφαιρικό σύλλογο του Μάντσεστερ Σίτι, διευκρινίζοντας ότι θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς συλλόγων της UEFA κατά τις επόμενες δύο εποχές (δηλαδή τις εποχές 2020/21 και 2021/22) και θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 30 ευρώ εκατομμύριο.


Σχολιάστε εδώ