Σ. Πέτσας: «Μεγάλωσα με το ραδιόφωνο και τον Γιάννη Πετρίδη»

Σ. Πέτσας: «Μεγάλωσα με το ραδιόφωνο και τον Γιάννη Πετρίδη»

Έξι αγαπημένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης -Τρίτο Πρόγραμμα 90.9, Pepper 96.6, Red FM 96.3, Kosmos 93.6, Μελωδία 99.2 και Αθήνα 9.84- έστησαν ένα μικρό pop up ραδιοφωνικό studio στο νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με επίσκεψή του στον χώρο του Μουσείου κατά τη διάρκεια της εκπομπής των Γιώτας Κοτσέτα και Δήμητρας Κακαουνάκη από το Kosmos 93.6.

«Χαίρομαι πολύ που σας βρήκα σε αυτόν τον χώρο, έναν υπέροχο χώρο από μια εξαιρετική πρωτοβουλία ιδιωτών, η οποία κατέληξε σε αυτό το φανταστικό μουσείο που επισκέπτονται τόσοι πολλοί Έλληνες αλλά και ξένοι επισκέπτες της πόλης μας. Και πραγματικά είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, που παντρεύεται ο πολιτισμός με το ραδιόφωνο. Γιατί και το ραδιόφωνο είναι πολιτισμός, και εξακολουθεί και σήμερα, παρά την έκρηξη των νέων τεχνολογιών, να είναι το μέσο που έχει μεγαλύτερη πρόσβαση ο άνθρωπος. Το ραδιόφωνο είναι το πιο άμεσο μέσο».

Ερωτηθείς τι ρόλο έχει παίξει το ραδιόφωνο στη ζωή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε: «Μεγάλωσα με το ραδιόφωνο και τον Γιάννη Πετρίδη. ‘Hταν χαρακτηριστική -κάθε μεσημέρι την ώρα που γυρνούσα από το σχολείο- η συγκεκριμένη ώρα που έπρεπε να τον ακούσω, ‘‘Από τις 4 στις 5’’. Το ραδιόφωνο με βοήθησε στον σχηματισμό της προσωπικότητάς μου, όχι τόσο ως προς την κοινωνικοποίηση, όσο ως προς την ενασχόληση μου με τα κοινά και την πολιτική».

Ο κ. Πέτσας έκλεισε με την ευχή «να συνεχίσουν αυτές οι ωραίες πρωτοβουλίες που δίνουν τη δυνατότητα και στο ραδιόφωνο να εκπέμπει από έναν τόσο όμορφο χώρο αλλά και δίνουν το έναυσμα στους πολίτες να αποκτήσουν μία καλύτερη σχέση με τον πολιτισμό. Ο πολιτισμός δεν είναι μόνο η αρχαία παράδοση και η ιστορία μας. Είναι και όλα τα σύγχρονα πράγματα τα οποία μπορεί να ζήσει και να αναπνεύσει κανείς στην Αθήνα».


Σχολιάστε εδώ