Να γιατί θα καταλήξουμε να παίζουμε με τα… χωριά της Ευρώπης

Να γιατί θα καταλήξουμε να παίζουμε με τα… χωριά της Ευρώπης

Του Παναγιώτη Κουτάκου


Είναι από τις ειδήσεις που σε κάνουν να χαμογελάς πικρά και να διαπιστώνεις για ποιο λόγο το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κατρακυλήσει χαμηλά στην ευρωπαϊκή βαθμολογία της UEFA και από του χρόνου, όπως όλα δείχνουν, θα παίζουμε στα χωριά της γηραιάς ηπείρου, με απειροελάχιστα έσοδα.

Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι ακόμα σε εξέλιξη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά ήδη η Πρέμιερ Λιγκ ανακοίνωσε τον προγραμματισμό για την επόμενη (πρώτη σέντρα για τη σεζόν 2020-21 στις 8 Αυγούστου, ημερομηνίες των αγωνιστικών και γενικά ολόκληρο το καλεντάρι). Όλα αυτά έξι μήνες πριν.

Επιπλέον, οι σύλλογοι αποφάσισαν να ολοκληρώνεται η θερινή μεταγραφική περίοδος την 1η Σεπτεμβρίου και όχι πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως ίσχυε τα τελευταία δύο χρόνια.
Αυτό λέγεται προγραμματισμός και πλάνο, όχι όπως στην Ελλαδίτσα μας, που κάνουμε την κλήρωση έναν μήνα πριν την σέντρα και τότε ανακοινώνουμε και το πρόγραμμα, το οποίο το αλλάζουμε ξανά και ξανά.

Αφήστε που πολλές φορές πάμε μπροστά στη γυάλα για να αποκαλύψουμε ότι δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα πέσουν, πόσες θα ανέβουν και πόσες θα συμμετέχουν σε κάθε πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ