Χρυσή λίρα: Για 5η φορά από την αρχή της χρονιάς η τιμή της κάνει ιστορικό ρεκόρ

Χρυσή λίρα: Για 5η φορά από την αρχή της χρονιάς η τιμή της κάνει ιστορικό ρεκόρ

Ακατάπαυστη δείχνει να  είναι η ανοδική τιμή της χρυσής λίρας, καθώς για 5η φορά από την αρχή της εφετινής χρονιάς, η τιμή της σπάει διαδοχικά τα υψηλά όλων των εποχών…

Απόρροια της ασίγαστης πορείας ανόδου που ακολουθεί ο χρυσός στη διεθνή αγορά, αλλά και του συναλλαγματικού συσχετισμού δυνάμεων ανάμεσα στο ευρώ και το αμερικανικό δολάριο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος τιμολόγησε την πώληση της λίρας σε ιδιώτες στα 394,16 ευρώ. Καθορίζοντας ταυτόχρονα την τιμή στην οποία η κεντρική τράπεζα της χώρας κάνει αγορές, επίσης από ιδιώτες, στα 326,95 ευρώ.

Την ίδια στιγμή όμως και σε ότι αφορά τις αγοραπωλησίες χρυσών λιρών, ο… τιμοκατάλογος της τράπεζας Πειραιώς ήταν ελκυστικότερος. Καθότι η τράπεζα που έχει πολύ ισχυρή παρουσία στη συγκεκριμένη αγορά, πουλούσε χθες τη λίρα στα 391,6 ευρώ και την αγόραζε στα 327,2 ευρώ. Με άλλα λόγια, μπορούσε κάποιος να αγοράσει λίρες από το δίκτυο των καταστημάτων της Πειραιώς σε φθηνότερη τιμή (κατά 2,56 ευρώ τη μία) συγκριτικά με εκείνη της τραπέζης της Ελλάδος, ενώ οριακά καλύτερη ήταν η τιμή (0,25 ευρώ) και για κάποιον που επιζητούσε να προχωρήσει σε πωλήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι οι «υψηλές πτήσεις» της λίρας κλέβουν την παράσταση. Διότι όπως προκύπτει από τα διαχρονικά στοιχεία της ΤτΕ το χθεσινό ιστορικό ρεκόρ (εξαιρουμένων των ακραία πληθωριστικών συνθηκών της περιόδου της Κατοχής) είναι το πέμπτο στη σειρά, από το ξεκίνημα του 2020. Με το αρχικό ρεκόρ να καταγράφεται στις 8 Ιανουαρίου και στη συνέχεια, στις 27 και 28 του ίδιου μήνα, για να ακολουθήσουν το προχθεσινό και το χθεσινό ανοδικό κύμα.

Διαβάστε περισσότερα στο mononews.gr


Σχολιάστε εδώ