ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


Συγγραφέας
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ


Μέσα σε μια θύελλα αλλαγών, υπάρχει αγάπη που μπορεί να μείνει όρθια;
Την ημέρα που η Στεφανία επαναπροσλαμβάνεται, για ένα καλοκαίρι, στην παλιά της δουλειά στην τηλεόραση ως εκφωνήτρια του καιρού, ο άντρας της ο Θοδωρής χάνει τη δική του. Τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Εκείνη φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, ενώ εκείνος σιδερώνει, μαγειρεύει μπιφτέκια και πηγαίνει τα παιδιά στη στάση για να περάσει το σχολικό να τα πάρει.
Στο μεταξύ, η Βάλια, εκπαιδευόμενη στην εταιρεία όπου δούλευε ο Θοδωρής, έχει βάλει στο μάτι τον γοητευτικό πρώην συνάδελφό της. Την ίδια εποχή, ξαναγυρίζει, διεκδικώντας την αγάπη του γιου του, ο πατέρας του Θοδωρή, που είχε φύγει από το σπίτι, εγκαταλείποντας γυναίκα και γιο, τεσσάρων ετών τότε.
Αλλά και ο οικονομικός διευθυντής στο κανάλι όπου εργάζεται η Στεφανία θεωρεί αυτονόητο πως κάθε εργαζόμενη πρέπει να ανταποκρίνεται στις ερωτικές του διαθέσεις. Η δε προϊσταμένη της θέλει να τη βγάλει από τη μέση για να βάλει στη θέση της τη βαφτισιμιά της.
Οι πειρασμοί, οι δυσκολίες και τα μυστικά εμφανίζονται από παντού. Η αντιστροφή των ρόλων κινδυνεύει να διαλύσει τον γάμο του ζευγαριού. Πόσο ευάλωτοι είναι στις αλλαγές; Άραγε, θα επαναλάβουν τα λάθη των γονιών τους ή θα προχωρήσουν στη ζωή τους μέσα από ισχυρούς δεσμούς αγάπης;

Ένα δυνατό, συναρπαστικό μυθιστόρημα για την εύθραυστη ισορροπία των σχέσεων.

Απόσπασμα βιβλίου

Ο Θοδωρής έβγαλε από την τσέπη του το τρόπαιο: ένα μικρό μαύρο στρινγκ. Του το έδωσε η Βάλια, η μάγισσα, τσαλακωμένο στην παλάμη της, την ώρα που περνούσε δίπλα του στο γραφείο.
Από εκείνη την ώρα, ο Θοδωρής ξέχασε τα πάντα. Συνέβαλε σε αυτό το κρασάκι με τις πίτσες και η ατμόσφαιρα ευθυμίας από τα κεράσματα για τη γιορτή ενός συναδέλφου. Ήταν και Παρασκευή απόγευμα… το μόνο που τον πίεζε ήταν η ανάγκη του να εκτονωθεί, εισβάλλοντας στον άγνωστο κόσμο της νεαρής εκπαιδευόμενης. Αυτά που μέχρι πριν από λίγο μετρούσαν στη ζωή του έσβησαν. Σημασία τώρα είχε το σώμα του. Ο μηχανισμός των χυμών του σώματος είχε ενεργοποιηθεί και απαιτούσε να φτάσει στην κορύφωση.
Το ξενοδοχείο βρισκόταν μακριά από το γραφείο και έφτασαν με το δικό του αυτοκίνητο, δηλαδή το αυτοκίνητο της εταιρείας, που του παρείχαν μαζί με τον μισθό του και με μια χρυσή πιστωτική κάρτα.
Η Βάλια φορούσε πουκάμισο με κουμπιά. Η καλύτερη φαντασίωση στο μυαλό κάθε άντρα. Να ξεκουμπώνει τα κουμπιά και να του αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι επιθυμητές γυναικείες καμπύλες. Όμως, ακόμα και αυτό τον καθυστερούσε.
Το κορίτσι μπορεί να ήταν προκλητικό δοκιμάζοντας τον ανδρισμό του με τα θέλγητρά της. Στο κρεβάτι, όμως, ήταν άπειρη. Ή απλώς την ενδιέφερε μόνο αυτό, να διαπιστώσει δηλαδή πόσο μετρούσε σε έναν παντρεμένο, οικογενειάρχη, με υψηλή θέση στην επιχείρηση.
Ο Θοδωρής περίμενε μια ζωώδη ανταπόκριση στη διέγερσή του, αλλά η κοπέλα ήταν συγκρατημένη. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να χορτάσει με τα μάτια του το τέλειο σώμα της, που τον τρέλανε ακόμα περισσότερο. Καιρό είχε να νιώσει ότι καίγεται και είναι έτοιμος να εκραγεί, αγκαλιάζοντας ένα γυναικείο κορμί. Έχασε τον κόσμο όλο φτάνοντας στην κορύφωση, σαν κομήτης που εκτοξεύεται στο στερέωμα. Λυτρώθηκε από το πάθος του, το άγχος της δουλειάς, τις υποχρεώσεις που τον τυραννούσαν και ξάπλωσε δίπλα στη Βάλια, λαχανιασμένος.
Με αμηχανία τη ρώτησε: «Όλα καλά; Σου άρεσε;».
«Ναι», απάντησε μονολεκτικά και χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό το κορίτσι.
Ο Θοδωρής δε ρώτησε κάτι άλλο. Ούτε καν πέρασε από το μυαλό του να δώσει συνέχεια μαζί της. Τώρα, ανανεωμένος, ήθελε να ξαναγυρίσει στη ζωή του και στις υποχρεώσεις του. Η επιρροή της Βάλιας ήταν σαν συναγερμός που απενεργοποιήθηκε.
Προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει όπου ήθελε, κι εκείνη ζήτησε να την πάει στον σταθμό του μετρό. Τα λόγια τους ήταν λακωνικά, μόνο τα απαραίτητα, σαν δύο ξένοι που ανακάλυψαν τους εαυτούς τους γυμνούς σε ένα κρεβάτι…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ είναι συγγραφέας, happiness blogger, inspirational speaker και πιστεύει στη θετική σκέψη. Είναι δημιουργός δύο ιστότοπων, του tsemperlidou.gr, με θέμα του την ευτυχία, και του vivlio.gr, όπου παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει. Ταυτόχρονα, είναι ομιλήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα την ευτυχία, τις γυναίκες, την ηγεσία και την επικοινωνία. Λατρεύει τα βιβλία και τα ταξίδια.
Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στον χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος. Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει γράψει 12 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Το πρώτο της μπεστ σέλερ, η συλλογή διηγημάτων ΟΧΙ ΠΙΑ SEX, ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ, προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους. Το βιβλίο Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ δημιούργησε μια νέα τάση στην Ελλάδα για τον θετικό τρόπο ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία, Κοινωνικό , Αισθηματικό
ISBN: 978-618-01-3378-3
ISBN e-book: 978-618-01-3379-0


Σχολιάστε εδώ