Στοιχεία κατά του Μακρόν ζητά από την Αλγερία ο Ερντογάν!

Στοιχεία κατά του Μακρόν ζητά από την Αλγερία ο Ερντογάν!

Κάτι που πέρασε απαρατήρητο και μάλλον θα πρέπει να το έχουμε υπόψη μας λόγω των εξελίξεων στη Λιβύη. Παρά τις κινήσεις του κ. Ερντογάν, ο οποίος ψάχνει να βρει συμμαχίες σε χώρες όπως η Αλγερία και η Τυνησία, η καχυποψία των Αράβων για τις προθέσεις του τούρκου ηγέτη είναι μεγάλη και είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγινε με την Αλγερία (όπως σωστά παρατήρησε το Hellenic Information Team).

Ο κ. Ερντογάν, στην επίσκεψή του στο Αλγέρι, θέλοντας να επιτεθεί στον γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, ζήτησε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, από τον αλγερινό Πρόεδρο στοιχεία για τις «σφαγές» που διέπραξαν οι Γάλλοι στην Αλγερία, ώστε να τις χρησιμοποιήσει εναντίον του…

Ο εκπρόσωπος του αλγερινού Προέδρου, σε δήλωσή του, έσπευσε να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις σχετικά με την ιστορία της Αλγερίας, λέγοντας ότι «τα ζητήματα που αφορούν την εθνική μνήμη είναι ιερά για τον αλγερινό λαό και τέτοιες δηλώσεις για τα πολύ ευαίσθητα αυτά θέματα δεν βοηθούν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αλγερία και η Γαλλία για την επίλυσή τους».

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ