Σημαία τη συνεκμετάλλευση έχει κάνει ο σύμβουλος του Μητσοτάκη!

Σημαία τη συνεκμετάλλευση έχει κάνει ο σύμβουλος του Μητσοτάκη!

Ο Αθανάσιος Ντόκος μπορεί να θεωρεί ότι λέει κάτι αυτονόητο όταν αναφέρεται στο ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης πιθανών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον προηγηθεί η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Όμως κάνει ένα σημαντικό λάθος. Δεν ομιλεί πλέον με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά ως αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και γι’ αυτό έχει διαφορετική βαρύτητα το τι λέει αλλά και πότε το λέει.

Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σοβαρότατη απειλή από την Τουρκία, η οποία θέλει να επιβάλει το δικό της καθεστώς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Προοπτική διαλόγου δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ούτε συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, ούτε για παραπομπή στη Χάγη.

Συνεπώς, ποιο το νόημα των δηλώσεων του κ. Ντόκου για το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης; Είναι σαν να τσακώνονται οι γονείς για το αν το παιδί που θα γεννήσουν κάποτε, θα βαφτίσει με το όνομα του παππού τα εγγόνια του…

Εκτός φυσικά εάν ο κ. Ντόκος, σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρεί να προσφέρει ως δέλεαρ στην Τουρκία, για να προσέλθει σε διαδικασία συνομιλιών, την προοπτική συνεκμετάλλευσης. Αλλά πλέον η Τουρκία του κ. Ερντογάν δεν αρκείται να μοιρασθεί κάτι που μπορεί να κερδίσει με τον τσα­μπουκά της.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: pentapostagma.gr


Σχολιάστε εδώ