Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Παπαγγελόπουλο

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Παπαγγελόπουλο

Ενισχύθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι πιθανότητες παραπομπής του Δ. Παπαγγελόπουλου στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για την εμπλοκή του –με την ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης– στη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου με τη Novartis.

Οι διαδοχικές καταθέσεις τεσσάρων δικαστικών λειτουργών (Ι. Αγγελής, Ελ. Ράικου, Χ. Αθανασίου και Γ. Τσατάνη) έπλεξαν έναν ασφυκτικό ιστό «παρεμβάσεων» του κ. Παπαγγελόπουλου στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, προς όφελος ή σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, αλλά όχι μόνο.

Αν και η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και –για ευνόητους λόγους– παραπέμπει στις αποφάσεις της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, πληροφορίες κι ενδείξεις συγκλίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά αφότου συγκροτήθηκε η Προκαταρκτική Επιτροπή, μέλη της προερχόμενα από τη Νέα
Δημοκρατία κάνουν λόγο για «ντοκουμέντα» που αιτιολογούν πλήρως την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου.

Στο ίδιο… θερμό κλίμα ήταν και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που αξιοποιώντας όσα κατέθεσε στην Επιτροπή της Βουλής η πρώην εισαγγελέας Γ. Τσατάνη υπογράμμισε τα εξής: «Μετά την κατάθεση κανένας δεν έχει αμφιβολία για το παρακράτος των Ρασπούτιν-ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων τους και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις τους κατά των πολιτικών αντιπάλων».

Πέραν αυτών, στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης υπάρχουν ένθερμοι υποστηρικτές της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου και δεν είναι μόνο όσοι βρέθηκαν στο στόχαστρό του την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατάθεσή της η Γ. Τσατάνη περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιεχόμενο και το ύφος των «παρεμβάσεων» του πρώην υπουργού, ενώ τον κατήγγειλε και για «απειλές» και «εκβιασμούς» σε βάρος της. Τον συνέδεσε μάλιστα και με την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της από τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Φέρεται συγκεκριμένα να είπε ότι όσα της καταλόγιζε ο κ. Παπαγγελόπουλος περιέχονταν και στην προκήρυξη που εξέδωσε η τρομοκρατική οργάνωση μετά τη βομβιστική επίθεση τον Οκτώβριο του 2016.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός διαψεύδει συνολικά όσα κατέθεσαν και οι τέσσερις δικαστικοί λειτουργοί και τονίζει ότι αυτοί που τώρα τον καταγγέλλουν στο παρελθόν τον επισκέπτονταν στο γραφείο του και του ζητούσαν ρουσφέτια!

Στην κατάθεσή της η πρώην εισαγγελέας Γ. Τσατάνη κατήγγειλε εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου και σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή με τη λίστα Λαγκάρντ, τον Βγενόπουλο κ.ά., κατηγορώντας τον ότι προσπαθούσε με αθέμιτους τρόπους να στρέψει τη Δικαιοσύνη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της, μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του αντικειμένου της έρευνας για την εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου και στις άλλες υποθέσεις. Πάντως μια τέτοια απόφαση –βάσει κανονισμού– μπορεί να λάβει μόνο η Ολομέλεια της Βουλής.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ