«Δέσμιο» θέλουν τον Τσίπρα οι «53» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δέσμιο» θέλουν τον Τσίπρα οι «53» στον ΣΥΡΙΖΑ

Επιχείρηση φθοράς για να τον έχουν υπό τον έλεγχό τους

-Κρίσιμο το Συνέδριο που θα γίνει τον Μάιο για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Το άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ – Τι… μαγειρεύει ο Αλέξης για την επόμενη μέρα…

Έχουν βγει τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Τα νήματα κινούν οι «53» και οι… βαρόνοι. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Τσακαλώτος, από κοντά και ο Σκουρλέτης, μαζί με την παλιά φρουρά, Βούτση, Δραγασάκη, Φίλη, και ακολουθούν οι «νέοι», όπως η Αχτσιόγλου κ.ά. Στόχος, να βάλουν… υπό τον έλεγχό τους τον Τσίπρα και να κάνουν αυτοί κουμάντο.

Και φυσικά να μπλοκάρουν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη διεύρυνσή του με στελέχη από άλλους χώρους. Ενδεικτικός της έντασης που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος ήταν και ο καβγάς που ξέσπασε μεταξύ Τσίπρα και Σκουρλέτη στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Οι εκφράσεις που ακούστηκαν ήταν πρωτόγνωρες, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο ανδρών πολύ δύσκολα θα γεφυρωθεί.

Με τον Αλέξη είναι η ομάδα του Ν. Παππά, ο Πολάκης, ο Φλαμπουράρης, ο Σπίρτζης κ.ά. αλλά και οι ΠΑΣΟΚογενείς, Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου κ.λπ. Ενδεχομένως και ο Νίκος Κοτζιάς με το «Πράττω» του, δεδομένης της ξαφνικής συνάντησής του με τον Τσίπρα πριν από δύο εβδομάδες.

Από το Συνέδριο, που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο, θα φανεί ποιες είναι οι επιδιώξεις των «Αντιτσιπρικών» και ο ρόλος που θέλουν να έχουν, με κύριο στόχο τον… έλεγχο του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να μην αποφασίζει μόνος του αλλά καθ’ υπόδειξιν, να κινείται εντός… πλαισίου! Ένας επιπλέον λόγος που οι «53» αντιδρούν στη διεύρυνση είναι το ότι με την ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ θα μειωθεί προοδευτικά ο βαθμός επιρροής τους στα όργανα (Πολιτική Γραμματεία, Συνέδριο κ.ά.) και κατ’ επέκταση η επιρροή τους στο κόμμα αυτό καθαυτό. Που σημαίνει ότι μελλοντικά θα δυσκολεύονται να επιβάλλουν τις απόψεις τους ή να μπλοκάρουν τις αποφάσεις και τα σχέδια του Τσίπρα.

Προφανώς, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο ίδιος ο Τσίπρας. Χωρίς τον Αλέξη, το 3% σε εκλογές θα είναι για αυτούς όνειρο απατηλό. Και όποιος κάνει τέτοια σχέδια είναι εκτός πραγματικότητας.

Ήταν προσωπικός θρίαμβος του Τσίπρα το… 31% του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου, που κανείς δεν το περίμενε. Απόδειξη, το ότι όλα τα γκάλοπ έπεσαν έξω.

Κάτι ανάλογο είχε επιχειρηθεί και κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά έπεσαν έξω στους σχεδιασμούς και στους στόχους τους.

Ο Τσίπρας δεν είναι εύκολος αντίπαλος για τις εσωκομματικές φράξιες. Περνάει στον κόσμο. Κακά τα ψέματα, είναι χαρισματικός, έχει ταλέντο…

Απόδειξη, το 31% του Ιουλίου, ποσοστό που κρατάει και σήμερα στα γκάλοπ. Και αυτό προκαλεί… ζήλιες, με αποτέλεσμα να επιχειρείται γκριζάρισμα της εικόνας του και του τρόπου με τον οποίο επικοινωνεί με τον κόσμο, ακόμη και με τον δεξιό, τον αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ