Μνημόνιο και στο ποδόσφαιρο προτείνει ο Μητσοτάκης!

Μνημόνιο και στο ποδόσφαιρο προτείνει ο Μητσοτάκης!

Για τη λύση των προβλημάτων

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλει ο Κυρ. Μητσοτάκης για να περιορίσει τη φθορά που έχει υποστεί η κυβέρνηση από τη διαχείριση της βαθιάς κρίσης που πλήττει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προκειμένου να μην έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τους αθλητικούς συλλόγους και τους ιδιοκτήτες τους αλλά και για να περιορίσει το αναπόφευκτο πολιτικό κόστος που θα προκύψει από τις αλλαγές που θα δρομολογηθούν, επιδιώκει να βάλει τους ξένους (FIFA, UEFA) στο παιχνίδι.

Ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει αποκλειστικά τη διαχείριση του θέματος, αφού ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης είναι παραγκωνισμένος, σήμερα Δευτέρα ταξίδεψε εκ νέου στην Ελβετία, όπου θα έχει διαδοχικές επαφές με υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους του ευρωπαϊκού και διεθνούς ποδοσφαίρου. Θα δει μεταξύ άλλων τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γκρεγκ Κλαρκ, τη διευθύντρια της Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, ενώ θα συναντήσει και μέλη των τεχνικών κλιμακίων. Οι συναντήσεις αυτές είναι προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, εν όψει της επίσκεψης του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο στην Αθήνα.

Στις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες αλλά και σε αυτές που θα έχει στη Ζυρίχη ο κ. Γεραπετρίτης μεταφέρει την πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την κυβέρνηση, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και σοβούν χρόνια τώρα, χωρίς να έχει υπάρξει καμία ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ