Βασίλης Κορκίδης: Απογοητευτικός  ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων!

Βασίλης Κορκίδης: Απογοητευτικός ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων!

Καταναλωτική κόπωση αποκαλεί ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης τον πολύ χαμηλό τζίρο την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων

«Η εικόνα στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα λιανικής της Αττικής τις δύο πρώτες εβδομάδες από την επίσημη έναρξη των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων, που παραδοσιακά καταγράφεται η μεγαλύτερη κίνηση, είναι μάλλον απογοητευτική», είναι το συμπέρασμά του.

Με βάση τη μίνι έρευνα που έγινε, η πρόταση που κατέθεσε ο Β. Κορκίδης στον γενικό γραμματέα Εμπορίου Π. Σταμπουλίδη προβλέπει την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων αμέσως μετά τη λήξη της εορταστικής περιόδου, ήτοι την πρώτη Δευτέρα του Ιανουαρίου και όχι τη δεύτερη που ισχύει σήμερα, και την επέκταση των θερινών εκπτώσεων την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Από τους 13 Εμπορικούς Συλλόγους της Αττικής, οι 8 λένε «Ναι» στην παραπάνω πρόταση, οι 2 λένε «Όχι» και οι 3 ζητούν την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά χωρίς αλλαγές στην έναρξη και στη λήξη των τακτικών εκπτώσεων.

Από τις 30 εμπορικές επιχειρήσεις του λεκανοπεδίου, οι 20 λένε «Ναι» σε έναν τέτοιο συνδυασμό, οι 9 λένε «Ναι» στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και «Όχι» στην επέκταση των τακτικών, ενώ μόνο μία επιχείρηση θέλει να παραμείνουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ