Παυλόπουλος προς Τουρκία: Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν στο Αιγαίο

Παυλόπουλος προς Τουρκία: Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν στο Αιγαίο

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε από την Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι οι προκλητικές φαντασιώσεις της περί του δήθεν δικαίου του ισχυρού θα συντριβούν μπροστά στην ακατάβλητη βούληση και δύναμη των Ελλήνων να επιβάλουν την πλήρη εφαρμογή του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

«Καθιστούμε σαφές προς την Τουρκία αλλά και προς κάθε άλλη κατεύθυν­ση ότι η εθνική μας κυριαρχία είναι κατά πάντα αδιαπραγμάτευτη και μάλιστα ενώπιον οιουδήποτε forum. Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υ­πάρχουν», υπογράμμισε κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος.

Συνεχίζοντας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί οιαδήποτε παρα­βίαση του Δικαίου της Θάλασσας και οιαδήποτε προσβολή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης». Επανέλαβε δε ότι το μνημόνιο που συνομολόγησαν Τουρκία και Λιβύη δεν είναι απλώς άκυρο, αλλά πα­ντελώς ανυπόστατο, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και δεν δημιουργεί κανένα έρεισμα διαπραγμάτευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμέσως πλην σαφώς άφησε αιχμές για τη στάση που τηρούν οι ευρω­παίοι εταίροι ως προς τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Ζήτησε να αντιδράσουν με πιο δυναμικό τρόπο, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας της Ελλάδας αφορά και ζωτικά θέματα της Ευρώπης, όπως είναι τα σύνορα, το έδαφος και η αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Τέλος, κάλεσε τις ΗΠΑ «να αναγνωρίσουν εμπρά­κτως, απέναντι σε μια Τουρκία που ταξιδεύει με σημαίες ευκαιρίας, πως η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει σταθερός και συνεπής σύμμαχος και σε διμερές επίπεδο και σ’ επίπεδο ΝΑΤΟ».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ