Με το… χτύπημα του Αραούχο η ΑΕΚ κέρδισε το αθηναϊκό ντέρμπι

Με το… χτύπημα του Αραούχο η ΑΕΚ κέρδισε το αθηναϊκό ντέρμπι

Με ένα πολύ ωραίο γκολ του Σέρχιο Αραούχο η Ενωση κεδριζει ντέρμπι μετά από… τον Απρίλιο του 2018.

Η ένωση μέτρια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πήρε τους τρεις βαθμούς και ξέφυγε στους 7 από τον ΠΑΟ.

Η ΑΕΚ αλα ιταλικά απέναντι σε εναν Παναθηναϊκό με πολλές αλλαγές στην 11αδα αλλά με όρεξη για παιχνίδι χωρίς όμως φάσεις για γκολ έμελλε να κάνει τη διαφορά στο αποψινό ντέρμπι με τον εξαιρετικό Σέρχιο Αραούχο.

Η Ενωση πολύ έξυπνα απείλησε στο α΄ημίχρονο όταν είχε χώρους, αλλά στο β’ ημίχρονο έδωσε πολύ χώρο, ο ΠΑΟ έφτασε μέχρι και 76% κατοχή, αλλά δεν μπόρεσενα το εκμεταλλευτεί.

Δηλώσεις Καρέρα

Ο προπονητής της Ένωσης αποθέωσε Αραούχο και Κρίστιτσιτς, δήλωσε ικανοποιημένος για την όρεξη των παικτών του, αλλά περιμένει βελτίωση.

Για το μηδέν στην άμυνα:

«Οι παίκτες έχουν καταλάβει καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους, είμαστε πιο συμπαγείς. Είμαστε καλύτερη ομάδα απ’ το παρελθόν, μεγαλώνουμε σαν ομάδα και είμαστε σε καλό δρόμο. Όμως χρειαζόμαστε ακόμα βελτίωση».

Για τον Κρίστιτσιτς

«Κάνω απλά τη δουλειά μου και με αυτόν και με άλλους παίκτες. Είναι παίκτης με ποιότητα, αλλά χρειαζόταν περισσότερη εμπιστοσύνη, να παίξει περισσότερο για να πάρει τα πάνω του. Με τη δουλειά που κάνουμε, βελτιώνουμε όλους τους παίκτες. Είμαι ευχαριστημένος απ’ όλους τους παίκτες και τη βελτίωση».

Για την σημασία της νίκη σε ένα ντέρμπι

«Δεν αλλάζει κάτι αυτή η νίκη. Έχουμε πολλούς αγώνες και πολλή δουλειά. Αλλά είναι ο σωστός δρόμος αυτός. Η ατμόσφαιρα δεν ήταν διαφορετική. Όλοι οι παίκτες ξέρουν τι σημαίνει ένα ντέρμπι καλύτερα από μένα. Εγώ απλά τους είπα να πάνε να παίξουν».

Για τον Αραούχο

«Πολύ μεγάλο γκολ. Γρήγορο κοντρόλ και γρήγορη εκτέλεση. Δεν είχαν χρόνο οι αμυντικοί. Ακόμα ο Αραούχο δεν έχει τον ρυθμό των υπολοίπων. Θέλει δουλειά στη φυσικά κατάσταση, αλλά την ποιότητά του την ξέρουμε. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης».

Για την τακτική

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε πρέσινγκ ψηλά στην αρχή, αλλά είχε πολύ ρίσκο αυτό. Αφήναμε μεγάλους χώρους και αποφασίσαμε να κάνουμε πιο ανασταλτική τακτική, να είμαστε συμπαγείς και σωστά τοποθετημένοι στο γήπεδο. Δώσαμε λίγες ευκαιρίες. Στο δεύτερο είχαν κατοχή μπάλας, αλλά δε δημιούργησαν φάσεις».

Για την ΑΕΚ
«Αυτή η νίκη ανήκει στους παίκτες. Εγώ τους βοηθάω. Δημιουργώ τις προϋποθέσεις. Αλλά οι παίκτες παίζουν και εκτελούν τις οδηγίες, άρα είναι μια νίκη της ομάδας. Είμαι ευχαριστημένος από όρεξη, καρδιά και οργάνωση. Θέλουμε ακόμα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, συνήθως όταν έχουμε εμείς την μπάλα. Είμαστε κοντά στη δικιά μου ομάδα».

 

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την δυσκολία του Παναθηναϊκού να δημιουργήσει ανισορροπία στην άμυνα της ΑΕΚ, όμως δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού

«Σε γενικές γραμμές, μπορώ να πω ότι από την προσπάθεια που κάναμε και από το πλάνο μας, είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Μπήκαμε με καλή διάθεση να ελέγξουμε το ματς. Παρότι είχαμε την υπεροχή, η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με ωραίο γκολ του Αραούχο. Από εκεί και πέρα ο αντίπαλος προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι με οργανωμένη άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο συμπεριφερθήκαμε καλύτερα και είχαμε προϋποθέσεις και γίναμε απειλητικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι η ΑΕΚ ακολούθησε την ίδια τακτική.

Έκλεισε τους χώρους, έπαιξε σκληρή άμυνα αλλά εμείς που είχαμε την μπάλα στα πόδια και δεν μπορούσαμε να γίνουμε απειλητικοί. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε παίκτες παραπάνω και να δημιουργήσουμε ανισορροπία στην άμυνα της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε πολύ καλά το αποτέλεσμα και πήρε τη νίκη. Είμαστε στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα. Θεωρώ πως άσχετα με το αρνητικό κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα βαδίζει σωστά».
Πηγή πληροφοριών novasports.gr

Σχολιάστε εδώ