Κίνα: Στους 811 οι νεκροί από τον κοροναϊό

Κίνα: Στους 811 οι νεκροί από τον κοροναϊό

Η επιδημία του νέου κοροναϊού έχει προκαλέσει μέχρι τώρα το θάνατο 811 ανθρώπων στην Κίνα, με βάση τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές. Ξεπερνώντας έτσι τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν παγκοσμίως από τον SARS την περίοδο 2002-2003.

“Novel Coronavirus Pneumonia” – “2019-nCoV”

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας έδωσε προσωρινή ονομασία στην ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός ως «Νέα πνευμονία κορονοϊού» (NCP η αγγλική συντομογραφία, Novel Coronavirus Pneumonia).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχει προτείνει κάποια συγκεκριμένη ονομασία εντούτοις, έχει συστήσει η ασθένεια να αποκαλείται ως «Νέα οξεία αναπνευστική νόσος του κορονοϊού» (2019-nCoV ARD).

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν το Σάββατο 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως στη βόρεια κινεζική επαρχία του Hebei τα σχολεία θα μείνουν της κλειστά μέχρι τουλάχιστον την 1η Μαρτίου σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την έκρηξη του κορονοϊού.

paron.gr με πληροφορίες από Reuter, Sputnik

Φωτο: twitter/Reuter


Σχολιάστε εδώ