Είμαστε ο… καρπαζοεισπράκτορας της περιοχής!

Είμαστε ο… καρπαζοεισπράκτορας της περιοχής!


Της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ


Αυτή η αυθόρμητη φωνή αγανάκτησης των συμπατριωτών μας που κατέκλυσαν τις παραλίες των νησιών τους έδειξε πόσο υποφέρουν οι φύλακες των συνόρων μας –γιατί έτσι είναι– από τους χιλιάδες μετανάστες που καθημερινώς καταφθάνουν στα νησιά. Έλεος πια!

Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές, αυτό είναι σίγουρο, θέλουν όμως να μπορούν να ορίζουν μόνοι τους τον τόπο τους και όχι να ρυθμίζουν τη ζωή τους άνθρωποι φερμένοι από κάθε μεριά της Ανατολής.

Στα πρώτα καραβάνια των προσφύγων, που είχαν λόγο να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, οι κάτοικοι αυτών των πολύπαθων νησιών φέρθηκαν με ανθρωπιά, τους φρόντισαν, τους πρόσφεραν φαγητό, ρούχα, ζεστασιά, όμως αυτό συνεχίστηκε με ταχύτατο ρυθμό και εκτός των προσφύγων έφθασαν μετανάστες από ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Πακιστανοί, Αφγανοί, Ιρανοί κ.ά.

Γιατί ήρθαν στην Ελλάδα και δεν κάθισαν στις πατρίδες τους να υπερασπίσουν τα εδάφη τους; Πού είναι η Ευρώπη να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, που είναι και δικό της; Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κλείνουν τα σύνορά τους για να διαφυλάξουν τις πατρίδες τους κι άφησαν τον καρπαζοεισπράκτορα να αγωνίζεται να σώσει την αυτονομία και την καθαρότητα της ύπαρξης της Ευρώπης. Σε μια Ελλάδα που πέρασε και περνάει δύσκολα χρόνια, προσπαθώντας να βρει τον βηματισμό της, ήρθε και κάθισε ένα ακόμα πρόβλημα που δεν αντέχει να σηκώσει.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ