Κομισιόν: Έρχεται «αναβάθμιση»…Προς τα πάνω τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας

Κομισιόν: Έρχεται «αναβάθμιση»…Προς τα πάνω τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας

O Πάολο Τζεντιλόνι, μας επθφύλαξε ευχάριστα νέα μετά το διπλό πράσινο φως που άναψε χθες, για τη έναρξη της συζήτησης για τα πλεονάσματα, αλλά και για την πιθανή απόφαση για τα SMPs και ANFAs τον Ιούνιο, σήμερα.

Η Κομισιόν θα αναθεωρεί προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για τους εφετινούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στις χειμερινές προβλέψεις, που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζεντιλόνι, μιλώντας στα εγκαίνια του χώρου ”ΕΔΩ ΕΥΡΩΠΗ” στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ανέφερε ότι η νέα πρόβλεψη της Κομισιόν σε σχέση με τον ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ στην Ελλάδα φέτος θα είναι πιο κοντά στις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στη φθινοπωρινή έκθεση της Κομισιόν, αναφορικά με τις οικονομικές προβλέψεις για τις χώρες-μέλη της ΕΕ, αναφερόταν πρόβλεψη για ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά 2,3%., ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για μεγέθυνση του ΑΕΠ κατά 2,5% τόσο φέτος όσο και το 2021.

Ταυτόχρονα το ΙΟΒΕ στην τελευταία του έκθεση, για την ελληνική οικονομία, κάνει λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2,5%.

Η κυβέρνηση, δε, έχει τοποθετήσει ακόμη υψηλότερα τον πήχη, στο 2,8%, για το 2020 σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει.

Paron.gr
Φωτο: https://twitter.com/PaoloGentiloni


Σχολιάστε εδώ