MSC Cruises: Ο Πειραιάς «home port» για το Lirica to 2021 – Βαρόμετρο για την κρουαζιέρα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

MSC Cruises: Ο Πειραιάς «home port» για το Lirica to 2021 – Βαρόμετρο για την κρουαζιέρα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

H ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια οδηγεί σε ανοδική πορεία και το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την κρουαζιέρα. Το λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κέντρο των εξελίξεων όσο αφορά την κρουαζιέρα καθώς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Το 2021, λοιπόν, η εταιρεία MSC, αποφάσισε να κάνει homeporting τον Πειραιά. Η MSC είναι μια από τις πιο σημαντικές στο χώρο της κρουαζιέρας, με έδρα την Ελβετία, αλλά με ιταλικής καταγωγής ιδιοκτήτη. Διαθέτει 17 σύγχρονα και καινοτόμα πλοία, από τα πλέον περιβαλλοντικά προηγμένα στη βιομηχανία. Πρόσφατα ξεκίνησε ένα επενδυτικό πλάνο 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναμένοντας 4 υπερ-πολυτελή κρουαζιερόπλοια μεταξύ 2023 και 2026 ενώ στοχεύει να αυξήσει τον στόλο των πλοίων σε 25 έως το 2027.

Στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται το 2006 και σταδιακά κατάφερε μια πολύ μεγάλη αύξηση, με 41% αύξηση σε τρία χρόνια, +31% το 2017, +72% το 2018 και +20% το 2019.

Το MSC Lirica θα έχει ως βάση τον Πειραιά για όλη τη σεζόν του 2021!

Το 2021 βάζοντας το ιστορικό της πλοίο, το MSC Lirica στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου, που θα έχει ως βάση τον Πειραιά για όλη τη σεζόν προσφέροντας μια νέα κρουαζιέρα με 7 διανυκτερεύσεις (από 249 ευρώ το άτομο!) σε 23 ξεχωριστές διαδρομές μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2021 από τον Πειραιά, στις οποίες θα περιλαμβάνονται η Μύκονος, η Χάιφα (Ισραήλ), η Λεμεσός (Κύπρος), η Ρόδος και το Κουσάντασι (Τουρκία), πριν επιστρέψει στον Πειραιά.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι μήκους 274,9 μ., με μεικτή χωρητικότητα 65.591 τόνων, 993 καμπίνες, 721 μέλη πληρώματος και μέγιστη χωρητικότητα 2.679 επιβατών.

Η MSC Cruises σχεδιάζει να φέρει τους επισκέπτες της στην Αθήνα από τη Βόρεια Ευρώπη, μέσα από τις προσφορές MSC Fly & Cruise, προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία της, στον Πειραιά.

«Από τότε που υποδεχθήκαμε για πρώτη φορά τους καλεσμένους μας στα πλοία μας στην Ελλάδα το 2003, η παρουσία μας στη χώρα αυξήθηκε σημαντικά και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη υποστήριξη που παρείχε το ελληνικό ταξιδιωτικό εμπόριο. Η σχέση με την ελληνική κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτορείων έχει αναπτυχθεί με τόσο θετικό ρυθμό, ώστε όλοι μπορούμε να προσβλέπουμε στη συνεργασία μας για το καλοκαίρι του 2021 που αναμένεται πολυάσχολο, όταν ο Πειραιάς θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου με τους επισκέπτες να επιβιβάζονται από εκεί για πρώτη φορά,» δήλωσε ο Angelo Capurro, διευθύνων σύμβουλος της MSC Cruises.


Σχολιάστε εδώ