Γεωργιάδης: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για το Ελληνικό και την Κασσιόπη (ηχητικό)

Γεωργιάδης: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για το Ελληνικό και την Κασσιόπη (ηχητικό)

“Οι στόχοι είναι να επιτύχουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε δεσμευτεί στον προϋπολογισμό, δηλαδή 2,8%” είπε στον realfm 97,8, στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι “σήμερα στη Βουλή έχουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και για το Ελληνικό και για την Κασσιόπη γιατί δυστυχώς η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα είναι άπειρη και τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν είναι αναπάντεχα, αλλά εδώ είμαστε για να τα λύνουμε”.

“Ξέρετε δεν είναι ωραίο οι ξένοι που θέλουμε να πείσουμε να έρθουν στην Ελλάδα να βλέπουν ότι διαρκώς υπάρχουν προβλήματα σε κάθε επένδυση σε αυτή τη χώρα” τόνισε.

“Δεν υπάρχει μεγάλη επένδυση με την οποία δεν ασχολούμαι. Ασχολούμαι με όλες, μία μία” υπογράμμισε.

“Δεν κάνουμε μόνο για τα μεγάλα έργα, κάνουμε και για την μικρομεσαία και κυρίως για αυτήν. Τα μεγάλα έργα τα αντιμετωπίζουμε ως εμβληματικά έργα, η ελληνική οικονομία όμως χωρίς μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να προχωρήσει” σχολίασε.

“Προβάλλουμε τα μεγάλα έργα, αλλά η κύρια μεριμνά μας είναι στη μικρομεσαία επιχείρηση” πρόσθεσε.

“Εξαιρετικές οι πρώτες ημέρες του υπουργού Νότη Μηταράκη στο υπουργείο” ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε:

Για τους στόχους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το 2020

«Οι στόχοι είναι να πετύχουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε δεσμευτεί στον προϋπολογισμό, δηλαδή 2,8% του ΑΕΠ, ένας κρίσιμος στόχος γιατί από αυτό εξαρτώνται τα έσοδα του κράτους, τα πλεονάσματα, κλπ. Για να γίνει αυτό πρέπει όλα τα μεγάλα έργα, την γραφειοκρατία των οποίων ξεκολλήσαμε, να πάρουν μπρος. Να μπουν δηλαδή μπουλντόζες. Αυτό θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά και θα έχουμε αρκετές επιτυχίες να παρουσιάσουμε. Σήμερα στη Βουλή έχουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και για το Ελληνικό και για την Κασσιόπη, γιατί δυστυχώς η γραφειοκρατία στην Ελλάδα είναι άπειρη και τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν αναπάντεχα. Είμαστε εδώ για να τα λύνουμε».

Για τις επενδύσεις και τη γραφειοκρατία

«Παραλάβαμε μια επένδυση στην Κασσιόπη Κέρκυρας, η οποία είχε υποστηριχτεί από τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις, είχε όμως τις συνήθεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το αναλάβαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το καλοκαίρι και συστήσαμε μια ομάδα εργασίας όπως για το Ελληνικό. Τελείωσαν τα πάντα και έμεινε μόνο η έγκριση της υψομετρικής μελέτης από το δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Πέσαμε σε έναν δήμαρχο που δυστυχώς μας

“δούλευε”. Μας υποσχόταν ότι θα το περάσει στο δημοτικό συμβούλιο αλλά με διάφορα προσχήματα το καθυστερούσε. Στην ουσία ήταν κατά της επενδύσεως για τους δικούς του λόγους, παρόλο που η πλειοψηφία του δημοτικού του συμβουλίου ήταν υπέρ. Δεν μπορεί ένας επενδυτής που έχει πληρώσει το ελληνικό δημόσιο, που έχει καταθέσει φάκελο στα αρμόδια Υπουργεία, που έχει πάρει τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές άδειες και που έχει κερδίσει τις προσφυγές στα δικαστήρια, να τον σταματάει ο δήμαρχος, παρανομώντας γιατί έχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Βάσει αυτής της εμπειρίας αλλάζουμε το νομοθετικό πλαίσιο γενικώς, όχι μόνο για την Κέρκυρα. Όταν θα έχουμε τέτοιους είδους μεγάλες επενδύσεις, υψομετρική μελέτη δεν θα βγαίνει από τους οικείους δήμους αλλά από το Υπουργείο Υποδομών».

«Δεν είναι ωραίο οι ξένοι επενδυτές που θέλουμε να τους πείσουμε να έρθουν στην Ελλάδα να βλέπουν ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάθε επένδυση στη χώρα. Ή δεχόμαστε ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι ένας όρος εθνικής επιβίωσης για να βρουν τα παιδιά μας δουλειά και να μη φύγουν στο εξωτερικό ή λέμε “θα κάτσουμε να φάει ο ένας τον άλλον”».

«Δεν εργαζόμαστε μόνο για τα μεγάλα έργα αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα μεγάλα έργα τα αντιμετωπίζουμε ως εμβληματικά έργα. Η ελληνική οικονομία, όμως, έτσι όπως είναι διαρθρωμένη, χωρίς υγιή μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να προχωρήσει».

Για το μεταναστευτικό

«Είναι ένα θέμα που δεν γίνεται να λυθεί χωρίς ένταση. Από την άλλη όμως υπάρχει μεγάλη υποκρισία. Ακούω ότι πήγε ο κ. Πολάκης στη Μόρια και τη βρήκε φριχτή. Ο κ. Πολάκης έμαθε ότι υπάρχει Μόρια αφού έχασαν την εξουσία. Είναι ένα δύσκολο ζήτημα αλλά η Κυβέρνηση έχει δηλώσει την πολιτική της. Θέλουμε φύλαξη των συνόρων, απελάσεις και γρήγορες διοικητικές διαδικασίες».

Για τις δηλώσεις Ερντογάν

«Η Τουρκία έχει συμφέρον να προκαλεί εντάσεις, εμείς θέλουμε ηρεμία».

Paron.gr


Σχολιάστε εδώ