Κωστής Χατζηδάκης: «Θα βάλουμε  τάξη στο ζήτημα των Δασικών Χαρτών και στις διεκδικήσεις του Δημοσίου»

Κωστής Χατζηδάκης: «Θα βάλουμε τάξη στο ζήτημα των Δασικών Χαρτών και στις διεκδικήσεις του Δημοσίου»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης ανήγγειλε στη Βουλή τρεις βασικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει το υπουργείο για το μείζον ζήτημα όλης της διαδικασίας ανάρτησης των Δασικών Χαρτών αλλά και των διεκδικήσεων ακινήτων του Δημοσίου.

Η πρώτη παρέμβαση έχει να κάνει με την αύξηση των Επιτροπών Αντιρρήσεων αλλά και τον καθορισμό της αμοιβής τους, καθώς αυτή θα συνδέεται με τον αριθμό αντιρρήσεων που θα εξετάζουν.

Στόχος αυτής της παρέμβασης είναι να προχωρήσει πρακτικά πολύ γρήγορα όλη η διαδικασία εξέτασης των αντιρρήσεων, ώστε να έχουν κίνητρο επιτάχυνσης οι επιτροπές.

Όσον αφορά τη δεύτερη παρέμβαση, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει ότι όταν εξετάζεται η αντίρρηση κάποιου πολίτη και δικαιώνεται από την Επιτροπή Αντιρρήσεων, τότε αυτομάτως θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ακίνητό του όπως ο ίδιος νομίζει και όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Η τρίτη παρέμβαση αφορά την έκδοση υπουργικής απόφασης η οποία θα προβλέπει το εύρος του πεδίου των Δασικών Χαρτών, βάζοντας έτσι τάξη στο ζήτημα των διεκδικήσεων του Δημοσίου.

Οι δύο πρώτες θα γίνουν με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο και αφού γίνει διαβούλευση, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί –σύμφωνα με τον σχεδιασμό– στη Βουλή τον Μάρτιο. Η τρίτη παρέμβαση θα γίνει με υπουργική απόφαση.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ