Τουρκικός δάκτυλος πίσω από κάθε ανθελληνική κίνηση στα Βαλκάνια! – Το τουρκικό ίδρυμα ALSAR προωθεί τον νεο-οθωμανισμό

Τουρκικός δάκτυλος πίσω από κάθε ανθελληνική κίνηση στα Βαλκάνια! – Το τουρκικό ίδρυμα ALSAR προωθεί τον νεο-οθωμανισμό

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη, όπως είναι φυσικό, στα ελληνοτουρκικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος σταμάτησε να γυρίζει στα υπόλοιπα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Στα Τίρανα πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση από τον Σύλλογο «Τσαμουριά», όπου και παρουσιάσθηκε η πολυτελής έκδοση με τίτλο «Νότιος Αλβανία – Τσαμουριά».

Βασικός συντελεστής της εκδήλωσης (όπως μας ενημέρωσε από τα αλβανικά ΜΜΕ ο tachydromos.org), που ως συνήθως εξελίχθηκε σε μια ανθελληνική παράσταση, ήταν ο Σπετίμ Ιντρίζι, που συνέκρινε μάλιστα τη γεωγραφική έκταση της «Τσαμουριάς» με το Κοσσυφοπέδιο. Και η σχέση της οργάνωσης με το Κόσοβο δεν κρύβεται, καθώς την έκδοση επιμελήθηκε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με αντικείμενο την ιστορική έρευνα, που έχει την έδρα της στην Πρίστινα.

Και καθώς δεν υπάρχει ανθελληνική κίνηση στα Βαλκάνια που να μην κρύβεται από πίσω τουρκικός δάκτυλος, μαθαίνουμε ότι εκδότης του πολυτελούς λευκώματος ήταν το τουρκικό ίδρυμα ALSAR, ένα ίδρυμα-δημιούργημα των τουρκικών υπηρεσιών που προωθεί τον νεο-οθωμανισμό στα Βαλκάνια, παρουσιάζοντας την εξέγερση των λαών της Βαλκανικής εναντίον του οθωμανικού ζυγού ως γενοκτονία εις βάρος των Τούρκων.

Επιπλέον, διαθέτει έναν σημαντικό προϋπολογισμό για να χρηματοδοτεί όχι μόνο εκδόσεις αλλά και προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας και υποτροφιών σε πανεπιστήμια στην Τουρκία, υπηρετώντας την όλο και πιο βαθιά διείσδυση της Τουρκίας στην Αλβανία.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ