Νέα… επαναστατική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Σε χώρους των δήμων θα μπορείτε να παίρνετε το… ναρκωτικό σας!

Νέα… επαναστατική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Σε χώρους των δήμων θα μπορείτε να παίρνετε το… ναρκωτικό σας!

-Μαριέττα Γιαννάκου προς Μαξίμου: Δεν το ψηφίζω!

Όλα τα προβλήματα της χώρας τα… έλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το μόνο που απέμενε ήταν το πώς θα μπορούν οι τοξικομανείς να κάνουν χρήση χωρίς να κινδυνεύουν να συλληφθούν και να βρεθούν στο κρατητήριο.

Και βάλθηκε να φέρει αιφνιδιαστικά στη Βουλή, διά του υπουργού… Προστασίας του Πολίτη, το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο επιτρέπει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους δήμους, τη δημιουργία χώρων όχι… πρασίνου αλλά «εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών». Όπως, π.χ., στην πλατεία Συντάγματος, στο Ζάππειο και –γιατί όχι;– στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που έχει και άπλα… Και, προφανώς, οι ΧΕΧ (Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης) θα προστατεύονται όλο το εικοσιτετράωρο και θα υπάρχουν υπάλληλοι του κάθε δήμου που θα μοιράζουν στους χρήστες ναρκωτικά…

Αυτή η… εκσυγχρονιστική πρωτοβουλία δεν πρόλαβε να πάρει σάρκα και οστά γιατί έπεσε η βόμβα της αλληλοσφαγής των ιδιοκτητών των ποδοσφαιρικών ομάδων (Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Ξάνθης κ.λπ.). Και έφερε τα πάνω κάτω, αλλάζοντας την ατζέντα της Βουλής.

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, όμως, προειδοποίησε το Μαξίμου ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Είπε συ­γκεκριμένα: «Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ. Πρέπει να αλλάξει όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Ιδεολογικά είναι επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια».

Η… νέα αυτή επιλογή της κυβέρνησης δίνει συνέχεια στον δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη διάταξη που ψήφισε δύο μήνες πριν από τις εκλογές, η οποία επέτρεπε να λειτουργούν σε φορείς, όπως το ΚΕΘΕΑ και τα νοσοκομεία, Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών. Και όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τώρα προστίθενται και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανθρωπιστικούς λόγους…

Τι προτείνει το ΚΚΕ
Για το καυτό θέμα της δημιουργίας Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης, το Τμήμα κατά των Ναρκωτικών του ΚΚΕ διοργανώνει την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ συζήτηση για τις «εξελίξεις στο κοινωνικό ζήτημα της τοξικοεξάρτησης».

Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τους Χώρους Ελεγχόμενης Χρήσης θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κατηφές, υπεύθυνος του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, και για την αθώωση της κάνναβης θα μιλήσει η Λήδα Μαλάμη, μέλος του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ