ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανησυχία Europol για τρομοκράτες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανησυχία Europol για τρομοκράτες

Είναι γνωστό στις υπηρεσίες ασφαλείας παγκοσμίως ότι μερικοί από τους πιο ριζοσπαστικοποιημενους τζιχαντιστές κρατούνταν σε κουρδικές φυλακές στη Βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ορισμένοι, κυρίως προερχόμενοι από το Κόσοβο και την Αλβανία, κατάφεραν να αποδράσουν τις προηγούμενες ημέρες, εκμεταλλευόμενοι την πρόσφατη τουρκική εισβολή. Αλβανίδες από το Κόσοβο με τα παιδιά τους, μέλη του ISIS, είναι μεταξύ εκείνων που κατάφεραν να αποδράσουν από τη φύλαξη των Κούρδων.

Αυτό βεβαίωσε δημόσια ο Μπέντρι Ελέζι, πρώην αλβανός τζιχαντιστής που πολέμησε στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας και τώρα ηγείται μιας προσπάθειας για επαναπατρισμό στο Κόσοβο γυναικόπαιδων από τη Συρία. Σχεδόν όλα τα γυναικόπαιδα από την Αλβανία ζούσαν στον καταυλισμό Αλ Χολ.

Οι Κοσοβάροι Αλβανοί βρίσκονται στους καταυλισμούς της Αλ Ροτζ και της Αΐν Ίσα.

Στη γειτονική Αλβανία, συγγενείς των παραπάνω παρουσιάζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές και απευθύνουν εκκλήσεις στον αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ώστε να βοηθήσει να επιστρέψουν όλοι στην πατρίδα τους. Η Europol πάντως ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές για τον κίνδυνο, μαζί με τους παραπάνω, να περάσουν στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, και σκληροί τρομοκράτες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ