Αναζητείται περιβαλλοντική ισορροπία στα έργα που θα γίνουν στο λιμάνι

Αναζητείται περιβαλλοντική ισορροπία στα έργα που θα γίνουν στο λιμάνι

Οι βασικές αρχές που τέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση των δημάρχων του Πειραιά στο Πέραμα, όπου συζητήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι που θα πρέπει να ισχύουν για τις επενδύσεις του ΟΛΠ στο λιμάνι, αναφέρονται αναλυτικά και στο πόρισμα της Επιτροπής που είχε συστήσει για αυτόν ακριβώς τον λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο στην περασμένη του συνεδρίαση.

Το πόρισμα ανέπτυξε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος ανέφερε πως αν και ο χρόνος ήταν μικρός, εντούτοις έγινε εξαντλητικός διάλογος με όλους τους φορείς, ακούστηκαν πολλές απόψεις και καταγράφηκαν τα βασικά σημεία, τα οποία η πόλη θέτει ως όρους για την εξέλιξη των έργων που σχεδιάζει ο ΟΛΠ στο λιμάνι αλλά και τις παραλιμένιες ζώνες. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι αυτά που προτείνει ο ΟΛΠ δεν καλύπτουν τα «θέλω» και τις προσδοκίες όλων των Πειραιωτών.

Στον Πειραιά υπάρχουν 170.000 δημότες και δεν είναι δυνατόν να έχουν όλοι την ίδια άποψη. «Εκείνο που μπορώ να εγγυηθώ, είναι πως ακούστηκαν όλες οι απόψεις και η Επιτροπή έβγαλε ένα πόρισμα ισορροπημένο, τι μπορούμε να κάνουμε και τι πρέπει να απαιτήσουμε για να έχει οφέλη η πόλη από τις επενδύσεις του ΟΛΠ και να μη διαταραχθεί η περιβαλλοντική ισορροπία. Ωστόσο, δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί στις επενδύσεις, γιατί οι επενδύσεις έχουν και θετικά σημεία, τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε», είπε ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη μελέτη θα περάσει και από τα αρμόδια όργανα του κράτους πριν εγκριθεί».

Στην ιδιαίτερη προσοχή που θα πρέπει να δοθεί στα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και στην επιμονή που θα πρέπει να δείξει ο Δήμος για τη θέσπιση και την εφαρμογή τους στάθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος ανέλυσε με σαφήνεια και επιστημονική γνώση τους κινδύνους που ελλοχεύουν από ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη υλοποίηση όσων σχεδιάζει ο ΟΛΠ.

Τελικά, το πόρισμα της επιτροπής υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ