Όταν άλλες κυβερνήσεις ξέρουν να προστατεύουν τη χώρα τους, όπως κάνει η Κίνα…

Όταν άλλες κυβερνήσεις ξέρουν να προστατεύουν τη χώρα τους, όπως κάνει η Κίνα…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Εδώ, πάνω από όλα είναι το ποδόσφαιρο…

Την ώρα που εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας και οι πολιτικοί μας βγάζουν τα μάτια τους ακόμη και για το ποδόσφαιρο, γιατί ακόμη και εκεί απλώνουν τα πόδια τους και γινόμαστε ρεζίλι στη γειτονιά μας, με όλη τη χώρα να γίνεται κλοτσοσκούφι και τον πρωθυπουργό να θέλει να κάνει ακόμη και τον διαιτητή αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού ανάλογα με τις συμπάθειές του, άλλες χώρες κοιτάνε μπροστά και ενδιαφέρονται για το πώς θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών τους. Η Κίνα είναι μία από τις χώρες αυτές.

Η εμφάνιση του κορονοϊού απειλεί τη ζωή χιλιάδων Κινέζων και η Κίνα μπαίνει σε καραντίνα από όλο τον πλανήτη, με το κόστος να είναι τεράστιο για αυτήν, καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να παραδώσουν τις παραγγελίες που έχουν από άλλες χώρες, με συνέπεια να απαιτούνται τεράστιες αποζημιώσεις. Και η διέξοδος είναι η κατάθεση αίτησης στο τοπικό Επιμελητήριο για την έκδοση πιστοποιητικού που βεβαιώνει ότι η μη εκτέλεση της παραγγελίας οφείλεται σε ανωτέρα βία.

Αυτό έκανε η Κίνα, δεν το έκανε όμως η Ελλάδα όταν μας επιβλήθηκαν τα Μνημόνια, η οικονομία κατέρρευσε, οι τράπεζες χρεοκόπησαν, δεκάδες χιλιάδες μαγαζιά, επιχειρήσεις και βιομηχανίες έβαλαν λουκέτο και δεν κυκλοφορούσε χρήμα στην αγορά.

Κανείς από τους ξένους προμηθευτές και τους δανειστές δεν θα μπορούσε να απαιτήσει τα χρήματα που του χρωστούσαν ελληνικές επιχειρήσεις από τη στιγμή που υπήρχε ανωτέρα βία, πιστοποιημένη μάλιστα και με τη βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δυστυχώς, οι κυβερνώντες δεν προέβαλαν το αυτονόητο: Ένα απλό πιστοποιητικό, ίσως και μόνο το Μνημόνιο, ήταν η απόδειξη της ανωτέρας βίας…

Βλέπεις, φίλε αναγνώστη, το ποδόσφαιρο προηγείται και ας πάει και το παλιάμπελο…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ