Απάντηση Γεωργιάδη στο ΚΙΝΑΛ για Α΄ κατοικία – Επέλεξαν να το κόψουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ντροπή!

Απάντηση Γεωργιάδη στο ΚΙΝΑΛ για Α΄ κατοικία – Επέλεξαν να το κόψουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ντροπή!

«Στο Βίντεο που είναι κομμένο μεν αλλά χωρίς να μπορεί να με διαψεύσει δε ακούτε «προστασία ΑΠΟΛΥΤΗ κλπ» προφανώς στο υπόλοιπο που έκοψαν εξηγώ το απόλυτη δηλ και εκείνου που έχει και δεν πληρώνει εις βάρος των υπολοίπων. Όταν έρθει ολόκληρη η ομιλία μου θα την ανεβάσω…», έγραψε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αναρτησή του στο twitter, απαντώντας κυρίως στην κριτική που δέχθηκε από το ΚΙΝΑΛ σχετικά με δηλώσεις του για την προστασία της Α’ κατοικίας.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής για επιλεκτικό “κόψιμο” στο video από την συγκεκριμένη ομιλία.

Λίγο αργότερα ο κ. Γεωργιάδης ανέβασε 2η ανάρτηση με το video και σημείωσε: «Ακούστε λοιπόν από την συνέχεια της ομιλίας μου αυτό που είπα ακριβώς! Δυστυχώς το ΚΙΝΑΛ και η ⁦Φώφη Γεννηματά επέλεξαν να το κόψουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ντροπή!»

 

 

Διαβάστε σημεία από την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη που αφορούν το θέμα της Α΄κατοικίας

«Λέμε η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσεως. Δεν θέλουμε όλοι να βγει η Ελλάδα από την κρίση; Υπάρχει κανένας που να λέει ότι θέλει να μείνει η Ελλάδα στην κρίση; Προστασία απόλυτη πρώτης κατοικίας, με όλο τον σεβασμό στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, δεν υπάρχει, σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε και πρέπει να υπάρχει.

Είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει. Ο λόγος που είναι ζημία είναι πολύ απλός. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα εκπλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, δεν υπάρχει στεγαστικό δάνειο για την πρώτη κατοικία. Γιατί ο μόνος τρόπος για να υπάρξει στεγαστική πίστη σε κάποιον που δεν έχει άλλη περιουσία είναι να εκπλειστηριάζεται η πρώτη κατοικία. Αν δεν δώσεις δάνειο για την πρώτη κατοικία δεν έχεις οικοδομή, δεν έχεις εργάτες που πιάνουν δουλειά, δεν έχεις επιπλοποιούς που φτιάχνουν έπιπλα, δεν έχεις υφασματάδες που πουλάνε κουρτίνες, δεν έχεις πλακάδες που βάζουν πλακάκια. Δεν έχεις τίποτα απ’ όλ’ αυτά.

Όλ’ αυτά όμως είναι μικρομεσαίοι, κατά το μεγαλύτερό τους μέρος. Άρα, άμα το υπερασπίζεσαι με ένα είδος ιδεολογικής εμμονής, στην πραγματικότητα θες ν’ αφήσεις άλλους ανθρώπους χωρίς δουλειά. Όχι, εγώ αυτό δεν το δέχομαι. Ναι, ήταν σωστός ο νόμος Κατσέλη, πρόεδρε, και σωστά ψηφίστηκε τότε που η Ελλάδα κατέρρεε.

Όσο η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσεως, όμως, σε κάποιο σημείο της διαδρομής. Μπορεί να διαφωνούμε αν θα είναι η 20ή Απριλίου του 2020 κι εσείς να πείτε ότι είναι η 30ή Απριλίου του 2021, ή η 30ή Απριλίου του 2022… Αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής θα πρέπει να ξέρουμε ότι η είσοδος στην κανονικότητα σημαίνει κανονική -να πω και μια απαγορευμένη λέξη για όλους εδώ, τους περισσότερους- καπιταλιστική οικονομία, που σημαίνει τράπεζες ισχυρές. Προσέξτε τώρα γιατί αυτό αφορά τώρα κυρίως μικρομεσαίους.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν νοιάζονται γι’ αυτό. Γιατί οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις ούτε που τους νοιάζει αν οι τράπεζες μπορούν να δίνουν λεφτά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή όχι. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα βρουν τρόπο να δανειοδοτηθούν. Εάν είναι πολύ μεγάλες θα βγουν να εκδώσουν ομόλογα και θα μαζέψουν και πάμφθηνα λεφτά σήμερα.

Ο ΟΤΕ δανείστηκε με 0,80. Ο Μυτιληναίος με 2, κ.λπ. Άρα όταν δεν θες να έχεις ένα τραπεζικό σύστημα που να λειτουργεί, στην ουσία δεν βλάπτεις μεγάλες επιχειρήσεις, βλάπτεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Άρα, αν θες να μιλάς σοβαρά για το πώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, που είναι απαραίτητο για να πάρει μπρος η οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γενικές απαγορεύσεις για πάντα δεν θα έχεις. Και αυτό πρέπει να το πούμε στον κόσμο με θάρρος και με ειλικρίνεια, γιατί για να βγούμε από την κρίση πρέπει να σκεφτούμε γιατί μπήκαμε στην κρίση.[…]

Εγώ θέλω να έχουμε προστασία στην πρώτη κατοικία του ανθρώπου που πραγματικά και αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει και δεν έχει άλλη λύση. Αυτός πρέπει να προστατευτεί. Σε αυτόν θα φτιάξουμε δίχτυ προστασίας γιατί, ναι… -εδώ βάζουμε μια δεύτερη παράμετρο- ένα κεφάλαιο είναι να δουλεύει η οικονομία, η οικοδομή και όλα τ’ άλλα, ένα δεύτερο κεφάλαιο είναι να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Ναι, αυτοί θα πρέπει να προστατευτούν. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε για ποιους μιλάμε. Μιλάμε γι’ αυτούς που χρήζουν προστασίας και οι οποίοι πρέπει να προστατευτούν. Στο σύνολο, όμως, η οικονομία πρέπει να φύγει μπροστά.

Γιατί μόνο αν φύγει μπροστά η οικονομία, θα έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεγαλύτερο τζίρο. Αν δεν φύγει μπροστά η οικονομία, θα έχουν μόνο οι μεγάλες. Κι εγώ θέλω να ’χουν και οι μικρομεσαίες. Η γενικότερή μας πολιτική, συμφωνώ ότι το σχέδιο Ηρακλής εν μέρει λύνει το πρόβλημα. Σ’ αυτό έχετε απόλυτο δίκιο, κ. πρόεδρε, έτσι είναι. Τι θα πει το εν μέρει, όμως; Ότι πάμε με τη μισή ταχύτητα στην εκκαθάριση των κόκκινων δανείων, δηλ. στους πλειστηριασμούς. Γιατί αν πάμε στο εν όλω, πρέπει να έχουμε τη διπλή ταχύτητα στην εκκαθάριση των κόκκινων δανείων, δηλ. περισσότερους πλειστηριασμούς. Άρα, πρέπει κάπως να το ισορροπήσουμε αυτό[…]

Και αυτοί που έχουν λεφτά και κάνουν το κορόιδο, θα πρέπει να πιεστούν να πληρώσουν, γιατί αυτοί που έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν στην ουσία στερούν δουλειά κι απ’ το δικό σας το παιδί, κι απ’ το δικό μου το παιδί, κι απ’ το δικό μου το κατάστημα, κι απ’ το δικό σας το κατάστημα. Και αυτός πρέπει να μην έχει προστασία, γιατί αυτός βλάπτει όλους τους υπολοίπους. Και αυτά πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε με θάρρος και να τα τελειώσουμε.


Σχολιάστε εδώ