Ο κοροναϊός “χτύπησε” και το αργό, πτώση άνω του 15% για τον Ιανουάριο

Ο κοροναϊός “χτύπησε” και το αργό, πτώση άνω του 15% για τον Ιανουάριο

Καθοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο την Παρασκευή, σημειώνοντας μεγάλες μηνιαίες και εβδομαδιαίες απώλειες καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τις πιθανές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και ζήτηση για το αργό από την εξάπλωση του κοροναϊού, ο οποίος σημειώνεται πως έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα σε τουλάχιστον 26 χώρες.

”Η αίσθηση ανησυχίας και αβεβαιότητας σχετικά με τη διεύρυνση της κρίσης και τις συνέπειες στην παγκόσμια ανάπτυξη (από τον κοροναϊό) μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω πιέσεις στο πετρέλαιο”, δήλωσε ο Lukman Otunuga, ανώτερος αναλυτής της FXTM. ”Δεδομένου ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας παγκοσμίως, η επιβράδυνση της ζήτησης πετρελαίου από τη χώρα θα μπορούσε ενδεχομένως να αποσταθεροποιήσει τις αγορές”.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν πεθάνει τουλάχιστον 213 άνθρωποι διεθνώς από τον κοροναϊό ενώ έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 9.700 κρούσματα διεθνώς, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίουυποχώρησε 58 σεντς ή 1,1% στα 51,56 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα, σημείωσε εβδομαδιαία πτώση κατά 4,9% και μηνιαία κατά 15,6%, στην τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του συμβολαίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 16,3% του Μαΐου.

Πηγή: capital.gr


Σχολιάστε εδώ