Με… ασπιρίνες δεν σώζεται το ποδόσφαιρο…

Με… ασπιρίνες δεν σώζεται το ποδόσφαιρο…

– Τελικά δεν οδήγησε πουθενά η συνάντηση των «Big 4»

Μια τρύπα στο… νερό έκανε η συνάντηση των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA και εκπροσώπους της Πολιτείας, της ΕΠΟ και της Super League.

Μπορεί να συζήτησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τέσσερις ώρες, αλλά ουσία μηδέν, καθώς οδηγήθηκαν σε χιλιοειπωμένα συμπεράσματα και μέτρα που ήταν γνωστά εδώ και καιρό.
Κλίμα συναίνεσης δεν υπήρξε.

Όλοι έριξαν το βάρος στις διαρροές με τις ατάκες όπου κάρφωναν ο ένας τον άλλον. Και πού καταλήξαμε; Στο ότι περισσότεροι ξένοι διαιτητές θα ορίζονται στα καθοριστικά παιχνίδια, ακόμα και πριν τα πλέι οφ, πως οι εκλογές στην ΕΠΟ θα διεξαχθούν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο και πως μετά το τέλος της θητείας του Βίτορ Μέλο Περέιρα θα υπάρξει νέος αρχιδιαιτητής, επίσης ξένος. Για να μη ξεχνάμε και την πολιτική διάσταση που πήρε το θέμα στη Βουλή, την εβδομάδα που πέρασε, με τη διαγραφή του Ζαγοράκη, την προειδοποίηση του πρωθυπουργού και τις εντονές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αλλά ας επιστρέψουμε στην συνάντηση των «Big 4». Πριν συμπληρωθούν, λοιπόν, 24 ώρες από τη συνάντηση διαπιστώθηκε πόσο μεγάλη φαρσοκωμωδία ήταν το όλο σκηνικό. Με αφορμή το γκολ του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Λαμία, ο Ολυμπιακός ξαναμίλησε για στημένο πρωτάθλημα από έναν… Ρώσο (Ιβάν Σαββίδης), το οποίο πρέπει να διακοπεί, ο ΠΑΟΚ απάντησε για έναν υπόδικο που βρίσκεται σε πανικό και η… ζωή συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα προγραμματίζεται, λέει, και δεύτερο ραντεβού των τεσσάρων «μεγάλων» πριν από τα πλέι οφ. Προφανώς για να ρίξουν όσα… μπινελίκια δεν έριξαν την Τετάρτη.

Για να είμαστε ρεαλιστές, FIFA/UEFA δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν καμία διάθεση να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και να υποχρεώσουν τα αφεντικά των μεγάλων ΠΑΕ να τα βρουν. Και αυτό διότι δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι έχουν αποτύχει.

Και από την άλλη, ουδείς από τους ιδιοκτήτες των ελληνικών ομάδων δεν πρόκειται να ρισκάρει μια αποχώρηση από το πρωτάθλημα ή να μην τελειώσει αυτό. Διότι χωρίς τα λεφτά από την Ευρώπη δεν μπορεί κανείς να επιβιώσει.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ