Χρήστος Ναούμ: Πάλευα να καταλύσω τη φύση με την οποία γεννήθηκα

Χρήστος Ναούμ: Πάλευα να καταλύσω τη φύση με την οποία γεννήθηκα

«Τότε ήμουν ένα χοντρουλό αγόρι με έναν αέρα θηλυπρέπειας, που έγινε αιτία πολλών συζητήσεων, κουτσομπολιού και εκφοβισμού. Αυτό που λέμε σήμερα μπούλινγκ, εξαιτίας της λεπτής φωνής μου, της πιο αεράτης κίνησης, ότι μου άρεσε να παίζω με κορίτσια. Το έζησα πολύ έντονα και το πλήρωσα ακριβά.

Έχω υποστεί πολύ μεγάλη βία. Και από τον κοινωνικό περίγυρο και από το σπίτι μου, αφού οι γονείς μου πιεζόντουσαν, δεν είχαν να στηριχτούν πουθενά και είχαν πολλά προβλήματα να επιλύσουν. Μάλλον δημιουργούσα προβλήματα παρά έλυνα.
Ο πατέρας μου ήταν ανύπαρκτος, ενώ η μητέρα μου ήταν σκληρή και αυταρχική. Είχε υστερικές κρίσεις και εξαιτίας αυτών έμενε στη μέση πάρα πολλές φορές οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση είχαμε. Τρομακτική φιγούρα ήταν και η δασκάλα που είχα στο ιδιωτικό σχολείο που πήγαινα. Με έδερνε μόλις με έβλεπε. Η θηλυπρέπειά μου διακινούσε μέσα της αρνητικά συναισθήματα. Κάτι και για τον εαυτό της προφανώς. Ήταν μια ψηλόλιγνη μαυροφορεμένη, με μαύρες μπότες, άσπρα μαλλιά και κόκκινο κραγιόν. Υπήρξε μέρα που πήγα με ξεραμένα αίματα στη μύτη στο σπίτι.
Ποτέ δεν είχα καλές σχέσεις με την μητέρα μου. Θυμάμαι πόσο έχω υποφέρει. Εξαιτίας της θηλυπρέπειάς μου με έτρεχαν σε διάφορους γιατρούς. Όλοι είχαν από μια θεωρία και ο ψυχίατρος μου έδινε φάρμακα. Ένιωθα ότι έδινα έναν άνισο αγώνα. Πάλευα τι; Να καταλύσω τη φύση με την οποία γεννήθηκα;
Ήμουν οκτώ ετών και συνέβη με έναν γείτονα. Εκείνη την εποχή έβγαιναν κάθε Παρασκευή τα φωτορομάντζα και πήγαινα στο σπίτι του και τα διάβαζα. Μια μέρα πήγα με το μαγιό – η θάλασσα ήταν δίπλα και πήγαινα για μπάνιο. Αυτή η σχέση που ξεκίνησε με αποπλάνηση και βιασμό κράτησε δύο χρόνια».

Υπογραφή: Χρήστος Ναούμ, διακεκριμένος γιατρός δερματολόγος και συγγραφέας

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ