Κρίστοφ Έσενμπαχ: Με γιάτρεψε η μουσική…

Κρίστοφ Έσενμπαχ: Με γιάτρεψε η μουσική…

«Έχω πει ξανά ότι η μουσική με γιάτρεψε. Η μουσική μπορεί να μας γιατρέψει όλους. Μέσα από τη μουσική μπόρεσα να εκφράσω τα πιο βαθιά μου συναισθήματα. Υιοθέτησα τον τρόπο σκέψης της μητέρας μου και κρατάω πάντα τα διδάγματά της στην καρδιά μου.

Έτσι, βοήθησα κι εγώ και καθοδήγησα πολλούς μουσικούς και κάποιοι έχουν γίνει πλέον διάσημοι, όπως ο Λανγκ Λανγκ, ο Τζιμόν Μπάρτο, η Μαρισόλ Μοντάλβο, η Ρενέ Φλέμινγκ κ.ά. Αυτό το κάνω για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν η μητέρα μου, από την οποία είδα, έμαθα, απέκτησα εμπειρία και ένιωσα τι είναι μουσική και τι μπορεί να εμφυσήσει στους ανθρώπους. Μετά, στα νεανικά μου χρόνια, είχα δύο μεγάλους μέντορες – τον Ζορζ Σελ και τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν.
Συνεργάστηκα μαζί τους και εκείνοι είδαν κάτι σε εμένα που θεώρησαν ότι είχε μέλλον. Έτσι, με καθοδήγησαν, μου έδωσαν συμβουλές και κατά κάποιον τρόπο, με τον δικό τους μάλλον τρόπο, με δίδαξαν».

Υπογραφή: Κρίστοφ Έσενμπαχ, από τους σημαντικότερους πιανίστες και αρχιμουσικούς του 21ου αιώνα, ο οποίος θα διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ