Το 35,6% των νοικοκυριών δεν μπορεί  να πληρώσει ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση!

Το 35,6% των νοικοκυριών δεν μπορεί να πληρώσει ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση!

Εκεί φτάσαμε… Να έχουν καταντήσει ζητιάνοι τα νοικοκυριά… Και δεν είναι λόγια του αέρα.

Δεν το λέει η αντιπολίτευση για να προκαλέσει φθορά στην κυβέρνηση. Ούτε είναι κάποια έρευνα από ελληνική εταιρεία που θέλει να κάνει… ζημιά στην κυβέρνηση, όταν μάλιστα τα γκάλοπ όλων των εν λόγω εταιρειών φέρνουν την κυβέρνηση της ΝΔ με πάνω από δέκα μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του ότι η έρευνα της Eurostat αναφέρεται στο 2018.

Με βάση αυτήν τη δημοσκόπηση, τα νοικοκυριά σε ποσοστό 35,6% (πάνω από ένα στα τρία) δεν μπορούσαν να πληρώσουν ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση. Ποσοστό που είναι το υψηλότερο μεταξύ των 28 χωρών-μελών της ΕΕ, το οποίο μάλιστα ανεβαίνει στο 48% για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Το 2008, προ κρίσης, το α­ντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο των νοικοκυριών ήταν 15,9%, ενώ το μέσο κοινοτικό ποσοστό είναι μόλις 6,6%. Μάλιστα, το ποσοστό στην Ελλάδα είναι υψηλότερο ακόμα και σε σχέση με χώρες όπως η Βουλγαρία (30,1%), η Κροατία (17,5%) και η Ρουμανία (14,4%).

Απέχουμε, όμως, και από… μνημονιακές χώρες, όπως είναι η Κύπρος με 12,2%, η Ιρλανδία με 8,6% και η Πορτογαλία με 4,5%!

Οι χώρες με τα μικρότερα ποσοστά νοικοκυριών που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους είναι η Ολλανδία με 1,5%, η Τσεχία με 2,1% και η Σουηδία με 2,2%.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ