Ο Ερντογάν κατα… πάντων – Κατηγόρησε τη Μόσχα, κριτίκαρε τον Τράμπ και ζητάει από τους Έλληνες να τον αφήσουν στην… ησυχία του!

Ο Ερντογάν κατα… πάντων – Κατηγόρησε τη Μόσχα, κριτίκαρε τον Τράμπ και ζητάει από τους Έλληνες να τον αφήσουν στην… ησυχία του!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατα… πάντων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Τετάρτη τη Μόσχα ότι δεν σέβεται τις συμφωνίες που υπέγραψε με την Άγκυρα αναφορικά με τη βορειοδυτική Συρία, όπου η ρωσική και η συριακή Πολεμική Αεροπορία έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς τους ενώ χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτο» το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που παρουσίασε χθες, Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ ως «την αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ». Και βέβαια ασχολήθηκε με την Ελλάδα όπου μας ζήτησε… να μην ασχολούμαστε με αυτόν! Και την “ανύπαρκτη” υφαλοκρηπίδα της Κρήτης, όπως υποστηρίζει.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συναντηθεί στο Σότσι με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν με θέμα την  κατάσταση στη Συρία και την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που διεξήγαγε η Τουρκία στη βόρεια Συρία.

«Με τη Ρωσία υπογράψαμε συμφωνίες (…) Αν η Ρωσία σέβεται τις συμφωνίες αυτές, τότε θα κάνουμε το ίδιο. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, η Ρωσία δεν τις σέβεται», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις από την πλευρά της (σ.σ. συριακής) κυβέρνησης, που βασίζεται στη στήριξη της Ρωσίας. Επί του παρόντος, η Ρωσία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της υπό τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην Αστάνα και το Σότσι. Η υπομονή μας τελειώνει και έχουμε πει στη Ρωσία ότι αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε αναγκαίο» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ερντογάν: «Το σχέδιο αυτό έχει στόχο να επιβάλει στους Παλαιστίνιους ένα ακόμη τετελεσμένο»

Ιερουσαλήμ είναι ιερή για τους μουσουλμάνους. Το σχέδιο που προβλέπει να δοθεί η Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. «Είναι ένα σχέδιο που έχει στόχο να νομιμοποιήσει την ισραηλινή κατοχή», κατήγγειλε και το χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτο».

Την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ ως «την αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ».

«Το σχέδιο αυτό έχει στόχο να επιβάλει στους Παλαιστίνιους ένα ακόμη τετελεσμένο», κατήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ακόμη κι αν κάποιες αραβικές χώρες τους γυρίσουν την πλάτη, εμείς θα εξακολουθήσουμε να απευθυνόμαστε στους διεθνείς θεσμούς για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και της Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε.

Ερντογάν: Η Κρήτη δεν έχει υφαλοκρηπίδα – “Μην ασχολείστε με εμάς”

Εντο μεταξύ σύμφωνα με δημοσιέυεματα, ο Τούρκος πρόεδρος  φέρεται να ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη «Να μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο», αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Λιβύη, αμφισβήτησε, εκ νέου, ότι τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, υποστήριξε: «Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι η Λιβύη; Εξάλλου, στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική χώρα γι’ αυτούς. Πώς να το δεχτούμε αυτό;», είπε ο Τούρκος πρόεδρος καταλήγει το ρεπορτάζ.

Paron.gr με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik


Σχολιάστε εδώ