Η γενιά των νεαρών ακτιβιστών πέρασε στην αντεπίθεση

Η γενιά των νεαρών ακτιβιστών πέρασε στην αντεπίθεση

Η γενιά των νεαρών ακτιβιστών πέρασε στην αντεπίθεση στο Νταβός και έφτασε στα όριά τους τούς «μαθουσάλες» της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, που μαζεύτηκαν εκεί για να αποφασίσουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Αυτήν τη φορά η Γκρέτα είχε και «βοηθούς», τον ιρλανδό έφηβο Φιόν Φερέιρα, ο οποίος επινόησε έναν τρόπο για να μη φθάνουν στους ωκεανούς τα μικροπλαστικά, τη 17χρονη νοτιοαφρικανή ακτιβίστρια Αγιάκα Μελιτάφα και την Καναδή Ότομ Πελτιέ, η οποία αγωνίζεται για το πόσιμο νερό από τα οκτώ της χρόνια και έχει στόχο την προστασία των υδάτινων πόρων του πλανήτη.

Εκεί που φάνηκε να πέφτουν οι τόνοι στην κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Νταβός, όταν τον ανάγκασε να σταματήσει την απαξιωτική ρητορική εναντίον της, ένα νέο επικριτικό σχόλιο από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ήρθε να ταράξει τα νερά.

Όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την έκκληση που απηύθυνε η 17χρονη σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα στην ομιλία της ενώπιον του Φόρουμ: «Σταματήστε αμέσως να επενδύετε σε ορυκτά καύσιμα ή εξηγήστε στα παιδιά σας γιατί δεν τα προστατεύσατε από το κλιματικό χάος που δημιουργήσατε», ο Μνούτσιν τόνισε στην απάντησή του:

«Είναι η επικεφαλής οικονομολόγος; Αφού σπουδάσει Οικονομικά, τότε μπορεί να επιστρέψει και να μας εξηγήσει».
Λογικό, αφού γι’ αυτόν τα πάντα γίνονται για το κέρδος…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ