Χονγκ Κονγκ: Κλείνει τα σύνορα προς την Κίνα – Γερμανία, Ιαπωνία ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα

Χονγκ Κονγκ: Κλείνει τα σύνορα προς την Κίνα – Γερμανία, Ιαπωνία ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα

Περιορισμούς στις  διασυνοριακές μετακινήσεις μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης, καθώς ο νέος κορωναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπερβαίνουν τα 4.500.

Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας, καθώς και των πλοίων που διασχίζουν τα σύνορα θα ανασταλούν από την Πέμπτη, ανακοίνωσε επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ φορώντας μάσκα στο πρόσωπο.

Αρκετές ξένες κυβερνήσεις με μεγάλο αριθμό πολιτών στη Βουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο εκκένωσης. Η Ιαπωνία πρόκειται να στείλει ένα αεροσκάφος αργότερα σήμερα.

Στην Ιαπωνία,  προσβλήθηκε από τον κοροναϊό χωρίς να έχει επισκεφθεί την Ουχάν

Ο ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κέιτο δήλωσε πως ένα πρόσωπο στην Ιαπωνία, που δεν είχε επισκεφθεί την Ουχάν, προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό, μετέδωσαν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρόσωπο που προσβλήθηκε είναι ένας οδηγός τουριστικού λεωφορείου ηλικίας περίπου 60 ετών στην πόλη Νάρα, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την πληροφορία.

Η Βαυαρία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό επιβεβαιώθηκε στη Γερμανία. Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το βαυαρικό κρατιδιακό υπουργείο Υγείας πρόκειται για έναν άνδρα στη Βαυαρία.

«Ένας άνδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Σχολιάστε εδώ