«Σύρθηκε» στη γραμμή Τσίπρα ο Μητσοτάκης!

«Σύρθηκε» στη γραμμή Τσίπρα ο Μητσοτάκης!

Στην… «αριστεροφοβική λύση» της Αικ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας «σύρθηκε» επί της ουσίας ο Κυρ. Μητσοτάκης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πρωτίστως δε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ.

Με παράλληλο στόχο να απευθυνθεί προς τους κεντρώους ψηφοφόρους, λέγο­ντάς τους με τον τρόπο αυτό ότι για κρίσιμα ζητήματα δεν ενεργεί (αποφασίζει) με κομματικά κριτήρια. Είχαμε μάλιστα το εξής παράδοξο: Ο κ. Μητσοτάκης είχε αντιδράσει αρνητικά όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προωθήσει την κ. Σακελλαροπούλου στην προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, στη λογική ότι ως «κομματική επιλογή» δεν ήταν η πλέον ενδεδειγμένη για τη συγκεκριμένη θέση. Μερικούς μήνες μετά τη θεώρησε ως την πλέον… κατάλληλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Η εκλογή της Αικ. Σακελλλαροπούλου έγινε (την περασμένη Τετάρτη) με ευρεία συναίνεση και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, όπως άλλωστε αναμενόταν. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή και σε σύνολο 294 παρόντων βουλευτών υπέρ ψήφισαν 261, «παρών» δήλωσαν 33, ενώ έξι απουσίαζαν. Από­ντες ήταν ο Αντ. Σαμαράς (ήταν στις ΗΠΑ), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρ. Αλεξιάδης, Κ. Συρμαλένιος (αμφότεροι για λόγους υγείας) και η Κ. Αδάμου από το ΜέΡΑ25. Αδικαιολόγητα απόντες οι Κ. Ζουράρις και Αλ. Μεϊκόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ζουράρις διαφωνούσε με την επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την κ. Σακελλαροπούλου, ενώ πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αρχαιολόγο Αγγ. Κοτταρίδη και τη Β. Πατουλίδου.

Λίγη ώρα μετά το πέρας της ψηφοφορίας, με την κ. Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και αφού τη συνεχάρη, της ευχήθηκε «κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων της».

Αντιπροσωπεία της Βουλής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κ. Τασούλα, μετέβη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ανακοίνωσε –ως είθισται– το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Στην αντιφώνησή της τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της για την εκπλήρωση του συνταγματικού της ρόλου. «Δεσμεύτηκε» για στενή συνεργασία με το Κοινοβούλιο, την κυβέρνηση και τα κόμματα με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα.

Αναφέρθηκε ακόμη στα ζητήματα της οικονομικής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής και της μετακίνησης πληθυσμών, αλλά δεν έκανε την παραμικρή νύξη στα εθνικά θέματα και τα καθημερινά προβλήματα των ελλήνων πολιτών. Γεγονός που όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητο, αλλά σχολιάσθηκε δυσμενώς από πολλές πλευρές.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ